Cititi aceste greseli pentru a le evita data viitoare cand cumparati un laptop.

1. Sa cumperi cel mai ieftin model cu putinta.

Cel mai ieftin laptop poate fi ieftin si atat. Ganditi-va la fiabilitate si la caracteristicile de care aveti nevoie.

2. Sa platesti prea mult pentru un laptop.

Un exemplu bun este MacBook-ul din 2016 prevazut cu Touch Bar. Touch Bar-ul parea o functionalitate sofisticata si multe persoane au fost atrase de ideea in sine chiar daca nu intelegeau foarte bine care este utilitatea sa. De fapt, Touch Bar-ul in sine s-a dovedit a fi destul de controversat. Cei care au facut upgrade la noul MacBook doar pentru Touch Bar au sfarsit dand banii aiurea pentru o caracteristica pe care nu au inteles-o si nu au folosit-o pe deplin.

6 Greseli comune la achizitia unui laptop

6 Greseli comune la achizitia unui laptop

3. Sa cumperi un laptop “pentru azi”.

Cum tehnologia se schimba atat de repede, este bine sa te gandesti la ziua de maine atunci cand cumperi un laptop. De exemplu, laptopul pe care il cumperi azi ar trebui sa aiba suficiente resurse incat sa functioneze foarte bine cu Windows 10, eventual sa permite unele upgrade-ul de memorie etc. Este tentant sa cumperi un laptop pentru interesele si nevoile actuale. Dar ganditi mai mult de atat. Mergeti mai departe si incercati sa intuiti ce se va intampla in cativa ani in domeniul tehnologiei.

4. Sa ignori porturile disponibile si compatibilitatile.

Laptopurile sunt destul de diferite cand vine vorba despre conectivitate. Aveti nevoie de un card reader? Sau poate de 3 porturi USB? S-ar putea sa nu gasiti aceste facilitati atat de usor pe un ultrabook. Trendul la ultrabookuri este de a fi prevazute cu cat mai putine porturi. Aveti un hdd extern mai vechi cu USB 2.0? Ei bine noile porturi USB 3.0 Type-C de pe laptop s-ar putea sa nu fie ceea ce va trebuie.

5. Sa alegeti cea mai mare rezolutie a displayului.

Laptopurile cu rezolutii mari ofera meniuri mici din cauza aplicatiilor de licenta Windows. Mai multi pixeli pe ecran reduc dimensiunea pentru orice lucru, inclusiv fonturi, pictograme si alte elemente vizuale.

6. Sa te gandesti ca dimensiunea nu conteaza.

Ba conteaza mai ales cand vine vorba despre laptopuri. Displayurile mari ofera experiente de vizionare mai frumoase, insa cu pretul portabilitatii. Dimensiunea laptopului da si dimensiunea tastaturii, a trackpad-ului, ceea ce inseamna ca vei lucra destul de “inghesuit” pe un laptop cu ecran de 13 inch.

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.