Blocarea tastei Function

Blocarea tastei Function

Desi la prima vedere blocare tastei Function de pe tastatura pare o problema minora, adevarul este ca poate fi tare deranjanta. Va prezentam in continuare cateva solutii la care puteti apela pentru a rezolva problema. In general cand tasta Function se blocheaza veti observa ca se afiseaza erori pe display.

Cum blochezi tasta FN?

Primul lucru pe care trebuie sa-l incercati este sa tineti apasata tasta function. Este o solutie rapida care s-ar putea sa functioneze, dar daca este vorba despre o cauza de blocare digitala, atunci trebuie sa incercati alt lucru. Tineti apasata tasta Fn si in acelasi timp apasati tasta Numlock sau folositi combinatia de taste Fn + Shift + Numlock, toate apasate in acelasi timp.

Blocarea tastei FunctionBlocarea tastei Function

Teoretic aceasta este cea mai des intalnita situatie, dar in practica tasta Fn se poate bloca si fizic. Pentru aceasta este bine sa o verificati, sa vedeti daca nu cumva a ramas apasata pe un colt sau o laterala. Asigurati-va ca se poate apasa corespunzator si ca nu e intepenita. Mizeria acumulata sub taste poate determina o asemenea problema.

Daca in continuare pe ecran ramane un mesaj de eroare mergeti in Start - Control Panel - la Programs and Features. Aici uitati-va dupa ATK Package. Daca ati identificat-o, in continuare ea trebuie reparata. Pentru aceasta dati click dreapta si selectati optiunea Repair. Dupa activarea optiunii, laptopul isi da restart. Verificati sa nu aveti documente deschise al caror continut se poate pierde. Dupa restart, laptopul ar trebui sa functioneze fara probleme si sa nu vi se mai afiseze mesaje de erori.

Iata ca ceea ce parea a fi o tastatura defecta, reprezinta de fapt o problema de soft si se remediaza usor. Daca credeti ca aveti o problema cu tastatura laptopului, va asteptam in service pentru diagnostic, reparatie si inlocuire tastatura la preturi foarte avantajoase.