Cum conectezi laptopul la televizor prin HDMI, VGA? - Ghid

Cum conectezi laptopul la televizor prin HDMI, VGA? - Ghid

Vreti sa urmariti un film pe laptop, dar va dati seama ca diagonala de 14inch/ 15 inch a displayului nu va poate promite experiente atat de captivante comparativ cu un televizor cu diagoanala mai generoasa. In plus este destul de obositor sa-ti concentrezi atentia pe acel ecran de laptop destul de mic, timp de aproape doua ore cat dureaza un film.Adevarat, este mult mai comod si placut sa vizionati un film pe televizor si din fericire daca aveti filmul salvat in laptop sau nu aveti un Smart TV pentru a va conecta la Internet, puteti "lega" laptopul de televizor pentru a viziona filmul ce ruleaza de pe laptop pe ecranul mai mare al televizorului.

Va explic mai departe in detaliu cum puteti face acest lucru.

In primul rand trebuie sa stiti ca exista mai multe modalitati de interconectare intre laptop si televizor. Puteti folosi mai multe cabluri de conectare, cel mai utilizat in momentul de fata fiind cablul HDMI, unde poti conecta foarte rapid televizorul pe laptopul dumneavoastra.

Pentru a conecta laptopul la televizor iata cei 5 pasi simpli pe care trebuie sa-i urmati:

1. Prima data verificati porturile disponibile pe televizor ca sa stiti cum puteti face conectarea.

Ce porturi exista pe televizor? Daca televizorul este mai nou veti gasi usor pe spate sau in lateral VGA si/ sau HDMI. Daca aveti insa un televizor mai vechi s-ar putea ca el sa nu fie prevazut cu aceste porturi.

2. Dupa ce ati vazut ce porturi exista disponibile pe televizor, uitati-va pe laptop (in spate sau pe laterale).

Din pacate exista modele (mai vechi) ce nu va permit sa va conectati la TV. Sper ca nu este cazul dumneavoastra.

3. Acum ca stiti exact ce porturi exista pe televizor si pe laptop este usor sa va dati seama cum puteti face conexiunea.

Cel mai des utilizatorii folosesc conexiunea VGA, asta pentru ca probabil au disponibil in casa un cablu VGA standard, de la un monitor extern. Atentie, daca mergeti pe conexiunea VGA veti putea transmite doar video nu si pe audio. Din fericire cele mai noi televizoare si laptopuri vin echipate cu o multitudine de porturi HDMI, iar daca si acesta este cazul dumneavoastra veti putea face conexiunea cu un cablu HDMI - HDMI si va veti putea bucura de o calitate excelenta a imaginii. In plus se va rezolva si cu transmisia audio.

4. Chiar daca alegeti conexiune prin VGA sau prin HDMI, va recomandam sa inchideti laptopul si televizorul in timpul conectarii cablurilor.

Conectati cablul respectiv si apoi porniti televizorul si laptopul. Pe televizor navigati in meniu pana la primul program, cu un canal mai jos si urmati procedura pana gasiti VGA, HDMI sau pc.

5. Conectarea se face imediat dupa ce alegeti canalul corespunzator.

Cele mai multe laptopuri au si o tasta speciala pentru comutare pe televizor/ monitor. Daca o apasati, comutarea se face automat. Acum ca ati reusit sa conectati laptopul la televizor puteti urmari filmul preferat sau puteti viziona pozele preferate la dimensiune si rezolutie mai mare. In minutele urmatoare va prezentam alte metode de a conecta laptopul/pc-ul la televizorul dumneavoastra:

Conectare wireless de la laptop la televizor

Daca nu puteti sau nu doriti sa aveti un cablu intre laptop si televizor, o alta optiune este sa le conectati wireless. Exista mai multe optiuni aici, in functie de capacitatile laptopului dvs., deoarece cateva laptopuri au un sistem wireless incorporat numit WiDi (Intel Wireless Display), care functioneaza cu un receptor compatibil, precum Push2TV de la Netgear. Exista, de asemenea, sisteme wireless care se conecteaza la portul HDMI de pe televizor si laptop (posibil portul USB de pe laptop), trimitand semnal video wireless. Acestea nu sunt in general ieftine, insa majoritatea sistemelor video fara fir au un impact asupra calitatii video si pot, de asemenea, sa introduca o desincronizare intre video si audio. Daca doriti sa transmiteti semnal video complet HD 1080p, asteptati-va sa platiti aproximativ 1000-1500 lei pentru un kit de transmitator si receptor, cum ar fi modelul Marmitek, GigaView821, 25m wireless. Exista, de asemenea, kitul IOGear GW3DHD care functioneaza la aproximativ 30 m. Cum conectezi laptopul la televizor prin HDMI/VGA?  O alta modalitate de abordare a problemei este utilizarea unui flux dedicat media, precum Western Digital WDTV, Google Chromecast, Roku Streaming Stick, sau chiar Apple TV.

Google Chromecast

Pentru majoritatea oamenilor, cea mai buna solutie wireless este sa cumpere un Chromecast Google care costa aproximativ 150 lei. Acest dongle HDMI se conecteaza la televizor si se conecteaza la Wi-Fi. Dispozitivele au capacitatea de a difuza o fila la alegere din Chrome, astfel incat sa apara pe ecran utilizand functia de distribuire incorporata. Puteti vizita apoi site-uri web, puteti afisa fotografii si chiar puteti viziona videoclipuri pe televizor. Cum conectezi laptopul la televizor prin HDMI/VGA? 

Conectați un laptop la un televizor vechi folosind VGA

O alta modalitate de conectare a laptopului la televizor este utilizarea portului VGA de pe ambele dispozitive. Acest lucru este posibil sa fie doar o optiune pentru cei dintre voi cu un laptop care este mai vechi de 4/5 ani. VGA este doar un cablu video, deci trebuie sa il insotiti cu un cablu audio de 3,5 mm, pe care trebuie sa-l conectati de la mufa castilor laptop-ului la portul audio al televizorului sau al difuzoarelor externe. Cum conectezi laptopul la televizor prin HDMI/VGA?Utilizarea unui VGA inseamna ca Windows ar trebui sa configureze automat setarile ca in cazul in care utilizati un cablu HDMI. Cu toate acestea, daca intampinati dificultati, mergeti la Panoul de control> Afisaj> Reglati rezolutiile si urmati instructiunile de mai sus.

  1. Porniti laptopul si televizorul.
  2. Conectati cablul VGA atat la televizor cat si la laptop (orice ordine).
  3. Acum faceti acelasi lucru cu mufa audio de 3,5 mm - utilizati portul de iesire pentru casti de pe laptop si sunetul de pe televizor sau difuzoare.
  4. Accesati Panou de control> Afisaj> Reglati rezolutia si asigurati-va ca televizorul este selectat in caseta Afisare.

Conectati un laptop la televizor utilizand USB

In mod strict vorbind, o conexiune USB-USB de la un laptop la un televizor nu ar trebui sa functioneze. Cu toate acestea, exista mai multe companii care au dezvoltat adaptoare care va vor converti portul USB la o iesire HDMI. Singura smecherie aici este ca aveti nevoie de software suplimentar pentru laptop pentru a transforma portul USB intr-un port de iesire video, asa ca va sugeram sa verificati daca adaptorul USB - HDMI pe care doriti este compatibil cu laptopul dvs. inainte de a va cumpara unul.

Cum conectezi laptopul la televizor prin HDMI/VGA?

  Daca adaptorul este compatibil, setarea acestei metode este simpla. Mai intai trebuie sa instalati software-ul / driver-ul adaptorului, apoi trebuie doar sa rulati software-ul si sa conectati laptop-ului la televizor.

De retinut:

Pentru a va conecta laptopul la televizor, va trebui sa aruncati o privire la porturile care sunt disponibile atat pe laptop, cat si pe televizor. Cea mai usoara cale de a conecta cele doua este printr-un cablu HDMI. Cu exceptia cazului in care laptopul dvs. este intr-adevar vechi, acesta ar trebui sa aiba o iesire HDMI. Practic, toate televizoarele realizate in ultimii sase ani au porturi HDMI. (Am subliniat portul HDMI in rosu de mai jos.) Cum conectezi laptopul la televizor prin HDMI/VGA? O alta modalitate de a conecta un laptop la televizor este printr-un cablu VGA si un cablu audio de 3,5 mm (care se conecteaza la portul castilor laptopului) - cate un cablu pentru video si sunet. Utilizati aceasta metoda numai daca unul sau ambele dispozitive nu au un port HDMI. Portul VGA este etichetat ca PC IN pe imaginea de mai jos. Daca laptopul dvs. nu are iesire video, puteti conecta laptopul la televizor printr-un adaptor care se conecteaza la portul USB al laptopului si ofera o iesire VGA.Produse recomandate