Cum conectezi laptopul la televizor prin HDMI, VGA sau fara fir?

Cum conectezi laptopul la televizor prin HDMI, VGA sau fara fir?

Vreti sa urmariti un film pe laptop, dar va dati seama ca diagonala de 14inch/15 inch a displayului nu va poate promite experiente atat de captivante. Afla in acest articol cum conectezi laptopul la televizor smart tv, sau un televizor normal, prin HDMI, VGA sau conectare laptop la tv fara fir.

Comparativ cu un televizor cu diagoanala mai mare si rezolutii de pana la 4K, un laptop este mult mai inferior atunci cand vine vorba de vazut filme sau poze. In plus este destul de obositor sa-ti concentrezi atentia pe acel ecran de laptop destul de mic, timp de aproape doua ore cat dureaza un film.

Adevarat, este mult mai comod si placut sa vizionati un film pe televizor si din fericire daca aveti filmul salvat in laptop sau nu aveti un Smart TV pentru a va conecta la Internet, puteti "lega" laptopul de televizor pentru a viziona filmul ce ruleaza de pe laptop pe ecranul mai mare al televizorului.

Cuprins:

 1. Cum conectezi laptopul la televizor?
 2. Verifica ce tipuri de conexiuni supota televizorul si laptopul tau.
 3. Conectare laptop la televizor prin cablu HDMI (metoda cu fir)
 4. Conectare laptop la televizor prin cablu VGA (metoda cu fir)
 5. Conectare laptop la TV prin cablu USB (meteoda cu fir)
 6. Conectare laptop la TV prin wi-fii (metoda fara fir)
 7. Conectare laptop la TV prin Chromecast

Cum conectezi laptopul la televizor?

In primul rand trebuie sa stiti ca exista mai multe modalitati de interconectare intre laptop si televizor. Fie conectarea traditionala prin cablu HDMI, VGA sau prin USB. Insa existe si metode mai moderne de conectare laptop la tv prin WI-FI, sau folosind un Chromecast, fie poti folosii o aplicatie pentru conectarea laptopului la televizorul tau smart indiferent daca folosesti Windows sau ai un MacBook cu iOS.

Cel mai utilizat in momentul de fata pentru conectare laptop la tv este prin conectarea cablului HDMI, unde poti conecta foarte rapid si simplu televizorul pe laptopul dumneavoastra.

Verifica ce tipuri de conexiuni suporta televizorul tau fie el Smart TV sau un televizor normal.

Pentru a conecta laptopul la televizor iata cei 5 pasi simpli pe care trebuie sa-i urmati:

 • • Prima data verificati porturile disponibile pe televizor ca sa stiti cum puteti face conectarea.

Ce porturi exista pe televizor? Daca televizorul este mai nou veti gasi usor pe spate sau in lateral VGA si/ sau HDMI. Daca aveti insa un televizor mai vechi s-ar putea ca el sa nu fie prevazut cu aceste porturi.

 • • Dupa ce ati vazut ce porturi exista disponibile pe televizor, uitati-va pe laptop (in spate sau pe laterale).

Din pacate exista modele (mai vechi) ce nu va permit sa va conectati la TV. Sper ca nu este cazul dumneavoastra.

 

Cel mai des utilizatorii folosesc conexiunea VGA, asta pentru ca probabil au disponibil in casa un cablu VGA standard, de la un monitor extern. Atentie, daca mergeti pe conexiunea VGA veti putea transmite doar video nu si pe audio. Din fericire cele mai noi televizoare si laptopuri vin echipate cu o multitudine de porturi HDMI, iar daca si acesta este cazul dumneavoastra veti putea face conexiunea cu un cablu HDMI - HDMI si va veti putea bucura de o calitate excelenta a imaginii. In plus se va rezolva si cu transmisia audio.

Cum conectezi laptopul la televizor prin cablu HDMI

conectare laptop la televizor prin HDMI

Conectarea laptopului la televizor prin cablu HDMI este una dintre cele mai simple metode de a viziona conținut pe un ecran mai mare si probabil este cea mai landemana pentru toti, este imposibil sa nu avem un cablu HDMI prin casa. Urmareste pasi de mai jos pentru conectare laptop la televizor prin HDMI:

Metoda de conectare laptop la TV prin cablu HDMI – 3 pasi simpli!

 • Introdu un capat al cablului HDMI in portul HDMI al laptopului.
 • Introdu celalalt capat al cablului HDMI in portul HDMI al televizorului.
 • Foloseste telecomanda televizorului si selecteaza Sursa pe HDMI 1 sau HDMI 2, in functie de portul in care ai efectuat conexiunea.

Port Video HDMI

Setari suplimentare pentru afisarea continutul din laptop pe TV prin HDMI:

 

 • • Pentru Windows: Pe un laptop Windows, apasă simultan tastele Win + P pentru a deschide meniul de proiectare. Selectează modul dorit (Duplicare, Extindere, Doar pe al doilea ecran).
 • • Pentru macOS: Pe un Mac, mergi la Preferințe de sistem > Afișaje. Selectează „Aranjament” și bifează sau debifează „Afișează pe ecrane separate” în funcție de preferințele tale.

Cum conectezi laptopul la televizor prin cablu VGA

Conectare laptop la televizor prin vGA

sursa: wikihow

Conectarea laptopului la televizor prin cablu VGA este foarte asemănătoare cu conectarea prin cablu HDMI, însă există câteva diferențe esențiale. Una dintre acestea este că sunetul nu va fi transmis prin cablul VGA, ci va rămâne pe laptop. Pentru a te bucura de sunet pe televizor, va trebui să folosești un cablu audio separat sau să redai sunetul printr-un sistem de boxe extern sau prin boxele televizorului. Urmează pașii de mai jos pentru conectare laptop la tv prin cablu VGA.

 

Metoda de conectare laptop la TV prin cablu VGA – 3 pasi simpli!

 

 • Introdu un capăt al cablului VGA în portul VGA al laptopului.
 • Introdu celălalt capăt al cablului VGA în portul VGA al televizorului. De obicei, porturile VGA sunt marcate corespunzător pe ambele dispozitive.
 • Folosește telecomanda televizorului pentru a selecta sursa de intrare corespunzătoare portului VGA. De obicei, acest lucru se face apăsând butonul „Input” sau „Source” de pe telecomandă și selectând „VGA” sau „PC”.

Setari suplimentare pentru afisarea continutul din laptop pe TV prin VGA:

 

 • Pentru Windows: Pe un laptop Windows, apasă simultan tastele Win + P pentru a deschide meniul de proiectare. Selectează modul dorit (Duplicare, Extindere, Doar pe al doilea ecran).
 • Pentru macOS: Pe un Mac, mergi la Preferințe de sistem > Afișaje. Selectează „Aranjament” și bifează sau debifează „Afișează pe ecrane separate” în funcție de preferințele tale.

 

Conectati un laptop la televizor utilizand USB

Cum conectezi laptopul la televizor prin USB

In mod strict vorbind, o conexiune USB-USB de la un laptop la un televizor nu ar trebui sa functioneze. Cu toate acestea, exista mai multe companii care au dezvoltat adaptoare care va vor converti portul USB la o iesire HDMI. Singura smecherie aici este ca aveti nevoie de software suplimentar pentru laptop pentru a transforma portul USB intr-un port de iesire video, asa ca va sugeram sa verificati daca adaptorul USB - HDMI pe care doriti este compatibil cu laptopul dvs. inainte de a va cumpara unul.

Daca adaptorul este compatibil, setarea acestei metode este simpla. Mai intai trebuie sa instalati software-ul / driver-ul adaptorului, apoi trebuie doar sa rulati software-ul si sa conectati laptop-ului la televizor.

De retinut pentru conectare laptop la televizor prin USB:

Pentru a va conecta laptopul la televizor, va trebui sa aruncati o privire la porturile care sunt disponibile atat pe laptop, cat si pe televizor. Cea mai usoara cale de a conecta cele doua este printr-un cablu HDMI. Cu exceptia cazului in care laptopul dvs. este intr-adevar vechi, acesta ar trebui sa aiba o iesire HDMI. Practic, toate televizoarele realizate in ultimii sase ani au porturi HDMI. (Am subliniat portul HDMI in rosu de mai jos.)  O alta modalitate de a conecta un laptop la televizor este printr-un cablu VGA si un cablu audio de 3,5 mm (care se conecteaza la portul castilor laptopului) - cate un cablu pentru video si sunet. Utilizati aceasta metoda numai daca unul sau ambele dispozitive nu au un port HDMI. Portul VGA este etichetat ca PC IN pe imaginea de mai jos. Daca laptopul dvs. nu are iesire video, puteti conecta laptopul la televizor printr-un adaptor care se conecteaza la portul USB al laptopului si ofera o iesire VGA.

 

Conectare laptop la televizor prin WIFI

Conectare laptop la TV prin WIFI

Dacă nu poți sau nu dorești să ai un cablu între laptop și televizor, o altă opțiune este să le conectezi wireless. Există mai multe metode de conectare laptop la TV prin WI-FI, în funcție de capacitățile laptopului tău. Să explorăm cele mai comune opțiuni pentru a realiza această conexiune.

 

Intel Wireless Display (WiDi)

 • Unele laptopuri vin echipate cu un sistem wireless integrat numit Intel Wireless Display (WiDi). Acesta permite transmiterea semnalului video și audio de pe laptop pe televizor fără fir, dar necesită un receptor compatibil, cum ar fi Push2TV de la Netgear.

 

Cum să conectezi prin WiDi:

 

 • • Verifică compatibilitatea: Asigură-te că laptopul tău suportă WiDi și că ai un receptor compatibil conectat la televizor.
 • • Configurează conexiunea: Urmează instrucțiunile specifice ale receptorului pentru a configura conexiunea între laptop și televizor.
 • • Transmite conținutul: Deschide aplicația Intel WiDi pe laptop și selectează televizorul din lista de dispozitive disponibile.

Conectare laptop la TV prin WIFI folosind Sistemele wireless HDMI

 • Există, de asemenea, sisteme wireless care se conectează la portul HDMI al televizorului și al laptopului (posibil prin portul USB al laptopului), trimițând semnalul video wireless. Aceste sisteme, deși mai costisitoare, sunt o soluție viabilă pentru o conexiune fără fir de înaltă calitate.

 

Exemple de sisteme wireless HDMI:

 • • Marmitek GigaView821: Acest kit oferă transmitere video full HD 1080p pe o distanță de până la 25 de metri, însă așteaptă-te să plătești în jur de 1000-1500 lei pentru acest set de transmițător și receptor.
 • • IOGear GW3DHD: Un alt kit care funcționează pe o distanță de aproximativ 30 de metri, oferind performanțe similare.

O altă metoda de conectare a laptopului la televizor este utilizarea unui dispozitiv de streaming media dedicat. Aceste dispozitive se conectează la televizor și permit streamingul conținutului de pe laptop prin rețeaua WiFi.

 

Dispozitive populare de streaming laptop la TV:

 • Google Chromecast: Permite transmiterea conținutului de pe laptop pe televizor prin simpla apăsare a butonului „Cast” din browserul Chrome sau alte aplicații compatibile.
 • Roku Streaming Stick: Oferă o gamă largă de aplicații și poate transmite conținut direct de pe laptop.
 • Apple TV: Ideal pentru utilizatorii de Mac, permițând oglindirea ecranului și streamingul de conținut prin AirPlay.
 • Western Digital WDTV: Un alt dispozitiv versatil pentru streaming media.

 

Conectare laptop la TV prin Chromecast

Conectare laptop la TV prin Chromecast

Conectarea laptopului la televizor folosind Google Chromecast este o metodă simpla si ofera calitate atunci cand vrei sa vizualizezi continut multimedia pe un ecran mai mare.

 

Această conexiune nu este deloc complicată și îți permite să transmiți videoclipuri, prezentări sau să îți extinzi desktopul wireless, fără bătăi de cap.

 

Google Chromecast este un dispozitiv de streaming media produs de Google, care se conectează la portul HDMI al televizorului. Acesta îți permite să redai conținut de pe laptop, smartphone sau tabletă direct pe televizor, folosind rețeaua WiFi. Chromecast este disponibil în diverse modele, iar prețul său variază între 150 și 300 de lei, în funcție de versiunea și funcționalitățile oferite.

 

Pasi de conectare laptop la TV prin Google Chromecast

 1. Conecteaza aparatul ChromeCast in portul HDMI al televizorului.
 2. Alimenteaza Chromecast-ul printr-un port USB al televizorului, sau il poti conecta la priza.
 3. Descarca si instaleaza aplicatia Google Home pe laptop.
 4. Conecteaza si laptopul si Chromecast-ul la aceeasi retea de WI-FI.
 5. Trimite imaginea din Google Chrome pe Televizor folosind cele trei puncte din browser si apasand pe “Cast”.
 6. Din lista de dispositive disponibile seteaza Chromecast.
 7. Selecteaza daca vrei sa oglindesti intregul ecran prin “Cast Desktop”, sau doar o fereastra specifica din Broswer prin “Cast Tab”.


Produse recomandate