Cum setam Control Parental Android pe telefon sau tableta

Cum setam Control Parental Android pe telefon sau tableta

Fascinatia copiilor pentru telefoanele mobile/tablete este, cred eu, o realitate de netagaduit, generata de curiozitatea specifica varstei si de o intelegere aparte a tehnologiei ca urmare a disponibilitatii ei. Ne-am gandit asadar, sa va vorbim astazi despre cateva metode simple de control parental pe care le puteti gasi utile.

Aici vom explica modul de creare a profilurilor de utilizator pentru copii si configurarea controalelor parentale pe telefonul sau tableta dvs. Android.

Cum se adauga un cont de utilizator in Android

Daca doriti mai degraba sa configurati controalele parentale pe propriul dvs. dispozitiv, decat sa dati copilului propriul telefon sau tableta, cea mai buna metoda este sa creati un cont de utilizator separat pentru acestia.

Utilizam un telefon pe care ruleaza Android 7.0, dar procesul ar trebui sa fie in mare parte acelasi, indiferent de sistemul de operare Android pe care il utilizati. Optiunea Utilizatori a fost eliminata pe unele dispozitive, dar ar trebui sa o puteti gasi daca aveti instalata o versiune standard Android ca pe Google, Motorola, Lenovo si alte marci de telefon.

Lansati meniul Setari al dispozitivului (fie prin intermediul comenzii rapide a aplicatiei, fie prin pictograma din bara de notificari), apoi derulati in jos si selectati Utilizatori.

Acum atingeti "Adaugati utilizatorul", urmat de "OK" si "Configurati acum".

Control Parental Android

Dispozitivul va va deconecta si va va cere sa va conectati la contul noului utilizator. Fiind al unui copil in acest caz, veti continua sa faceti setarile.

Control Parental Android

 

Atingeti Continuati, ca in imaginea de mai sus, apoi vi se va cere sa va conectati la un cont Android. Daca doriti sa impiedicati copiii dvs. sa descarce aplicatii, jocuri, muzica, videoclipuri si emisiuni TV prin Google Play, trebuie doar sa apasati pe Skip (Omitere). In continuare, veti putea sa descarcati aplicatii prin intermediul propriului cont de utilizator pe telefon.

De asemenea, veti avea optiunea de a configura contul de e-mail sau de a apasa Nu, daca nu doriti.

Cum puteti restrictiona continutul din Magazin Google Play

Presupunand ca doriti sa oferiti accesul copilului dvs. la Magazinul Google Play in cadrul contului dvs., va puteti conecta la propriul cont Google atunci cand vi se solicita in timpul instalarii sau contul copilului, daca exista.

Control Parental Android

 

Apoi, lansati aplicatia Magazin Play si atingeti cele trei linii orizontale din partea stanga sus.

Derulati in jos si atingeti Setari, apoi derulati pana cand vedeti Controlul Parental.

Atingeti-l si va trebui sa creati un cod PIN. Introduceti acest lucru de doua ori.

Control Parental Android

 

Acum, setarea va fi activata si puteti apoi sa atingeti fiecare categorie pentru a stabili cat de restrictiv doriti sa fie pentru fiecare. Pentru aplicatii si jocuri, numerele se refera la varste, deci alegeti PEGI 7 daca cel mic are intre patru si sapte. Asigurati-va ca atingeti SAVE in partea de jos a fiecarui ecran.

Control Parental Android

 

Daca doriti sa impiedicati copiii sa descarce continut gratuit, puteti seta un cod PIN pe care numai dvs. il cunoasteti. Acest lucru va fi necesar atunci cand incearca sa descarce ceva ce costa bani. Pentru aceasta, reveniti la meniul principal de setari si apasati pe "Solicitati autentificare pentru achizitii". Apoi veti vedea un ecran ca cel de mai jos.

Control Parental Android

 

Magazinul Play nu este singurul locde  unde puteti descarca aplicatii si jocuri, deci este important sa va asigurati ca si alte surse sunt blocate. Pentru a face acest lucru, reveniti la ecranul de pornire al dispozitivului si trageti din nou din partea de sus a ecranului pentru a accesa pictogramele - atingeti-l pentru a deschide aplicatia Setari.

Control Parental Android

 

Gasiti sectiunea Securitate (numita Securitate si amprenta digitala pe telefonul nostru), atingeti-o si apoi verificati pentru a va asigura ca butonul "Surse necunoscute" este oprit (probabil ca va fi).