Cum fac un print screen in Windows 10? - inca doua metode

Cum fac un print screen in Windows 10? - inca doua metode

1. Salvati Screenshot-ul intr-un fisier

Cum fac un print screen in Windows 10Cum fac un print screen in Windows 10

Pentru aceata varianta puteti salva captura ecranului ca si fisier fara sa fie nevoie sa o inserati intr-un editor foto. Este o procedura mai rapida, mai ales daca nu este nevoie sa editati poza. Pentru a face acest lucru, tineti apasata tasta Windows de la tastatura, dupa care apasati tasta Print Screen pentru a copia imaginea ecranului.

Veti vedea o animatie rapida, ceea ce inseamna ca imaginea a fost salvata ca si fisier. Pentru a vizualiza imagine, accesati biblioteca de imagini Picture Library din Windows Explorer si deshideti folderul Screenshots.

screenshotsscreenshots

2. Folositi o aplicatie third-party

O astfel de metoda va ofera functii suplimentare cum ar fi capacitatea de sincronizare cu un cont de cloud. Un astfel de instrument poate fi GreenShot care este de fapt un programel gratuit cu o multime de optiuni excelente.

Mai intai instalati Greenshot de aici http://getgreenshot.org/ , lansati-l si rulati-l cu Setup. Pe parcursul instalarii, sistemul va intreaba daca doriti sa instalati componente suplimentare – aici puteti opta pentru serviciul favorit de stocare in cloud pentru a sincroniza mai tarziu capturile de ecran.

GreenshotGreenshot

De aici extindeti tray-ul de notificari din coltul dreapta-jos al ecranului si faceti click-dreapta pe pictograma Greenshot pentru a vizualiza mai multe optiuni. Daca doriti, puteti face click pe Preferences pentru a ajusta mai multe setari cheie.

Cum fac un print screen in Windows 10Cum fac un print screen in Windows 10

Optiunile includ posibilitatea de a seta comenzi rapide personalizate de la tastatura, de a alege folderul implicit de salvare a print screen-urilor. In plus exista si o setare speciala pentru incarcarea automata a screen shot-urilor in cloud. De fapt, exista mai multe modalitati prin care puteti personaliza programelul Greenshot asa cum va place.

Cum fac un print screen in Windows 10 Cum fac un print screen in Windows 10