Cum sa blocati accesul copiilor pe anumite site-uri

Cum sa blocati accesul copiilor pe anumite site-uri

Tot mai multi parinti incearca sa limiteze accesul copiilor la anumite site-uri. Obisnuiti sa lasati copiii sa lucreze pe laptopul dumneavoastra si va temeti ca ar putea accesa anumite informatii nepotrivite pentru varsta si capacitatea lor de intelegere? Poate ca fiul sau fiica dumneavoastra petrece prea mult timp pe retelele de socializare sau pe YouTube.

Daca vreti sa blocati accesul la anumite site-uri, indiferent de motiv, cititi in continuare pentru a afla toate detaliile.

In primul rand trebuie sa stiti ca exista anumite programe ce va pot ajuta sa limitati accesul la anumite site-uri. Insa mai departe va aratam ce puteti face rapid pentru a bloca accesul la un anumit site fara sa instalati vreun program. Este o metoda folosita des pentru ca este eficienta.

Cum sa blocati accesul copiilor pe anumite site-uriCum sa blocati accesul copiilor pe anumite site-uri

1. Prima data trebuie sa deschideti o fereastra de Command Prompt. Ca sa faceti acest lucru in casuta cu "Run" trebuie sa tastati "cmd". Daca folositi un laptop cu Windows 7 puteti tasta direct comanda dela punctul 2 in casuta de cautare.

2. Tastati urmatoarea comanda c:\windows\system32\drivers\etc\hosts in fereastra care s-a deschis.

3. Acum o sa vedeti ca s-a deschis un fisier tip text. In el trebuie sa cautati linia unde apare 127.0.0.1 localhost.

4. Dedesubt de aceasta linie tastati 127.0.0.1 www.siteuldeblocat.com. Asta inseamna ca daca doriti sa blocati accesul la YouTube veti introduce 127.0.0.1 www.youtube.com. Daca vreti sa blocati un numar mai mare de site-uri, va trebui sa introduceti cate o linie separata pentru fiecare site.

Iata un exemplu:

127.0.0.1 www.youtube.com 127.0.0.1 www.facebook.com 127.0.0.1 www.twitter.com

5. Daca ati verificat fisierul si totul este in regula, salvati-l. De sus de la File selectati Save sau apasati comanda rapida de la tastatura Ctr + S.

Asta a fost tot. Pentru a verifica daca site-urile respective au fost blocate, deschideti browserul de internet si tastati pe rand site-urile cu pricina. Daca ati urmat pasii de mai sus ar trebui ca acele site-uri sa nu se deschida.