Cum sa- ce trebuie sa faci dupa instalarea Windows 10

Cum sa- ce trebuie sa faci dupa instalarea Windows 10

Windows 10 este destul de usor de utilizat inca de la inceput, dar pentru cea mai buna experienta, exista cateva lucruri importante de făcut dupa instalarea Windows.

 

Sa ne uitam la primele lucruri pe care ar trebui sa le faci dupa instalarea Windows 10. Acestea sunt cele mai importante atunci cand il instalezi pentru prima data, dar merita verificate dupa instalarea unei actualizari majore a caracteristicilor sau reinstalarea unei copii noi a Windows.

 

1.Ruleaza Windows Update si configureaza setarile de actualizare

 

Chiar daca tocmai ai instalat Windows 10, este posibil ca unele actualizari recente sa fie in asteptare. Ar trebui sa le instalezi imediat pentru a te asigura ca ai cele mai recente caracteristici si patch-uri de securitate.

 

Pentru a verifica actualizarile Windows, deschide aplicatia Setari (utilizand comanda rapida Win + I sau pictograma din meniul Start) si acceseaza Actualizare si securitate> Actualizare Windows.

Cum sa- ce trebuie sa faci dupa instalarea Windows 10

 

Pe aceasta pagina trebuie sa dai click pe Cautati actualizari si va trebui sa astepti ceva timp. Dupa cateva momente, va începe sa descarce si sa instaleze actualizari, daca este necesar. Daca exista unele care necesita o repornire, vei vedea o solicitare pentru a face acest lucru.

 

Vei vedea, de asemenea, un mesaj daca exista actualizari ale caracteristicilor pentru Windows 10, care sunt versiunile mai mari lansate de aproximativ două ori pe an.

 

2.Asigura-te ca Windows este activat

 

Spre deosebire de versiunile mai vechi de Windows, Microsoft faciliteaza instalarea Windows 10 pe computer fara o licenta valabila. Daca nu ai introdus o cheie de licenta sau nu te-ai conectat la un cont Microsoft care are o licenta digitala in timpul procesului de configurare, ar trebui sa il activezi acum. Acest lucru iti va permite sa accesezi toate functiile Windows 10.

 

Acceseaza Setari> Actualizare si securitate> Activare pentru a verifica daca ai activat  Windows. Daca da, esti pregatit. Daca nu, va trebui fie sa te conectezi la contul tau Microsoft, fie sa introduci o cheie de licenta.

 

Cum sa- ce trebuie sa faci dupa instalarea Windows 10

 

3.Actualizeaza driverele

 

Un driver este un software care controleaza modul in care functioneaza un anumit dispozitiv atunci cand este conectat la sistem. Cu alte cuvinte, driverele permit Windows sa comunice corect cu hardware-ul computerului.

 

Driverele sunt de obicei furnizate de producatorii de hardware si, ca majoritatea software-urilor, nu sunt intotdeauna perfecte. Uneori sunt buggy sau nu vad actualizari pentru compatibilitatea cu cele mai recente versiuni de Windows.

 

Cum sa- ce trebuie sa faci dupa instalarea Windows 10

 

De obicei, nu este nevoie sa tii cont de drivere - in majoritatea cazurilor, daca functioneaza, nu trebuie sa risti sa strici ceva actualizandu-le. Dar, cand configurezi Windows pentru prima data, instalarea driverelor potrivite este un pas important. Windows va instala drivere generice pentru dispozitive precum tastaturi si mousi, dar ar trebui sa stii cum sa instalezi alte drivere importante care au nevoie de actualizari regulate.