Cum sa faci Windows 11 mai rapid

Cum sa faci Windows 11 mai rapid

Windows 11 este cel mai recent sistem de operare Microsoft si ofera utilizatorilor o multime de functii noi. Cu toate acestea, upgrade-ul poate deveni o chestiune intarziata pentru unii utilizatori. Daca ati facut recent upgrade la Windows 11 si ati experimentat o performanta frustrant de lenta a computerului, atunci ati ajuns in locul potrivit.

 

Nu ar trebui sa regretati ca ati facut upgrade la Windows 11 doar pentru ca computerul dvs. pare sa functioneze mai lent. Performanta lenta este adesea rezultatul fisierelor temporare inutile si al programelor neutilizate, asa ca exista o multime de lucruri pe care le puteti face pentru ca Windows 11 sa fie mai rapid.

 

In primul rand trebuie sa va asigurati ca hardware-ul este imbunatatit, astfel incat sa acopere cerintele minime pentru Windows 11.

 

Eliberati spatiul de stocare

 

Daca computerul dvs. nu dispune de sufficient spatiu de stocare, atunci aceasta poate fi o cauza a performantelor lente ale computerului. Iata cum sa eliberati spatiu de stocare si sa accelerati Windows 11:

 

    Lansati meniul Start, cautati Setari si faceti click pe Best Match

 

Cum sa faci windows 11 mai rapid

 

Alegeti System din sidebar, apoi click pe Storage

 

Dupa aceea click pe Temporary Files, si va aparea o lista cu diverse fisiere ce pot fi sterse.

 

Cum sa faci windows 11 mai rapid

 

Selectati din lista ceea ce considerati ca nu mai este necesar. Puteti elimina fisierele Windows Update Cleanup si orice fisiere care nu sunt necesare din folderul Downloads (Descarcari).

Odata decis dati click pe Remove Files.

Ultimul pas este restatarea sistemul.

 

Eliminati programele nedorite

 

Este foarte obisnuit sa aveti o multime de programe neutilizate instalate pe sistemul dvs, software care este posibil sa fi fost instalat fara stirea dvs. ca parte a unei instalari incluse sau programele de care nu mai aveti nevoie ar trebui dezinstalate. Eliminarea acestor programe inutile poate avea un impact semnificativ asupra vitezei computerului.

 

Pentru a elimina programele inutile din sistemul dvs. Windows 11:

 

Lansati meniul Start, cautati Setari si faceti click pe Best Match

 

Din sidebar selectati Apps, apoi Apps&Features

 

Cum sa faci windows 11 mai rapid

 

Derulati lista de programe instalate, iar cand doriti sa eliminati un anumit program, selectati pictograma cu trei puncte si faceti click pe Dezinstalare. De asemenea, puteti elimina aplicatiile preinstalate, cum ar fi Filme si TV, Meteo, Xbox etc.

Ultimul pas este restatarea sistemul.

 

 

Nu uitati de defragmentarea unitatii de stocare

 

 

Defragmentarea inseamna, in esenta, reorganizarea fisierelor de pe hard disk (sau SSD), astfel incat sistemul de operare sa poata plasa datele aferente mai aproape. Acest lucru imbunatateste efectiv timpii de acces la memorie si face ca Windows 11 sa fie mai rapid.

 

Pentru a defragmenta unitatile de pe computerul cu Windows 11:

 

Lansati meniul Start, cautati Defragment & Optimize Drives si faceti click pe Best Match

 

Cum sa faci windows 11 mai rapid

 

Din lista unitatilor de stocare (HDD,SSD) selectati unitatea primara (de regula C, unde aveti instalat sistemul de operare) si dati click pe Optimize.

Asteptati sa se incheie procesul de optimizare, apoi dati restart sistemului dvs.

 

Deactivati efectele vizuale

 

Windows 11 are o multime de elemente de interfata care fac interfata mai atractiva si mai atragatoare. Modificarea unor efecte vizuale si animatii pe Windows 11 va poate face sistemul mult mai rapid.

 

Iata cum sa ajustati efectele vizuale si de animatie in Windows 11:

 

Lansati meniul Start, cautati Visual effects si faceti click pe Best Match

Dezactivati efectele de transparenta si efectele de animatie folosind butoanele de comutare.

Lansati Advanced System Settings din meniul Start.

In caseta de dialog, faceti click pe fila Advanced, apoi selectati Setiings sub tabul Performance.

 

Cum sa faci windows 11 mai rapid

 

Acum selectati Adjust for best performance.

Daca doriti sa activati unele efecte, puteti face click pe Custom (personalizare) si alegeti individual optiunile dorite.

Dupa ce ati facut selectia, faceti click pe Apply si apoi pe Ok.

 

Windows 11 este destul de ingrijit si ofera utilizatorilor sai multe functii noi. Dar nu exista niciun motiv pentru care sa fii blocat pe Windows 11 cu un computer mai lent. Exista o multime de lucruri pe care le puteti face pentru a face Windows 11 mai rapid. Actualizarile hardware si unele modificari de software va pot face computerul sa fie ca nou.