Cum sa inchideti fortat toate aplicatiile care nu raspund in Windows 10?

Cum sa inchideti fortat toate aplicatiile care nu raspund in Windows 10?

Command Prompt sau linia de comanda in Windows 10 este mai mult decat un simplu inlocuitor DOS. Este o platforma foarte puternica unde puteti folosi comenzi simple pentru a realiza taskuri complexe.

Iar de aceasta data ne vom referi mai exact la modul in care puteti sa inchideti fortat aplicatiile care nu raspund. Adevarat – astfel de situatii sunt destul de rare pentru majoritatea utilizatorilor, dar cei care intampina astfel de probleme trebuie sa stie ca exista solutii simple de remediere.

Not RespondingNot Responding

Sigur exista si deja cunoscutul Task Manager cu ajutorul caruia puteti inchide o aplicatie care nu raspunde, fara sa fiti nevoit sa restartati laptopul. Insa Task Manager nu va poate ajuta sa inchideti dintr-o data toate aplicatiile ramase suspendate.

Pentru asta, puteti folosi o comanda simpla.

Not RespondingNot Responding

Retineti insa ca aceasta poate fi folosita doar daca aveti drepturi de administrator. Altfel spus, puteti folosi aceasta comanda in fereastra de Command Prompt (Admin). Mai poate fi accesata din meniul Start sau folosind caseta de Run.

Iata care este aceasta comanda simpla:

taskkill.exe /F /FI “status eq NOT RESPONDING”

Comanda va restarta si explorer.exe.

Avand in vedere ca aceasta este o comanda a sistemului de operare Windows, ea poate fi folosita si pentru scripturi mai avansate sau chiar pentru un fisier de tip batch (set de comenzi MS DOS) pe care vreti sa-l salvati pe desktop sau intr-un folder usor de accesat ori de cate ori doriti acest lucru.

Desigur, puteti folosi o comanda similara pentru a inchide un singur proces. Iata care este aceasta:

taskkill.exe /im explorer.exe /f

Pur si simplu inlocuiti explorer.exe cu numele procesului pe care doriti sa-l inchideti fortat. Nu uitati ca pentru inchiderea fortata a unui singur proces puteti folosi de fapt si Tast Manager.