Cum să măresc performanța procesorului Windows 11/10? OnLaptop te învaţă

Cum să măresc performanța procesorului Windows 11/10? OnLaptop te învaţă

De ce viteza procesorului meu este atât de mică? Cum cresc viteza procesorului? Pentru a afla motivele pentru care CPU este lent și cum să creșteți performanța procesorului, ați ajuns în locul potrivit.

 

Un procesor (unitate centrală de procesare) este o componentă importantă a unui computer care execută instrucțiunile unui program de calculator. De-a lungul timpului, procesorul nu poate îndeplini sarcinile în mod eficient ca înainte, deoarece aplicațiile moderne au nevoie de mai multă putere de calcul sau sistemul de operare utilizează o mulțime de resurse.

 

În plus, supraîncălzirea procesorului, radiatorul prăfuit și mai multe programe care rulează în fundal pot declanșa performanțe slabe ale procesorului. În plus, utilizarea ridicată a procesorului, viteza redusă a ventilatorului și capacitatea procesorului și pasta termică uscată pot reduce viteza procesorului. Ca urmare, PC-ul rulează foarte lent. În acest caz, ar trebui să luați în considerare cum să creșteți performanța procesorului pentru a accelera computerul.

 

Acum, să trecem la următoarea parte pentru a vedea câteva sfaturi utile pentru o actualizare a performanței procesorului.

 

1.Rulați MiniTool System Booster

 

După cum s-a menționat, utilizarea ridicată a procesorului poate împovăra procesorul dumneavoastră. Și este posibil să nu fiți conștient de multe resurse care sunt ocupate atunci când multe aplicații rulează în fundal, ceea ce face ca CPU să ruleze cu o viteză mică. O modalitate de a îmbunătăți viteza CPU aici este dezactivarea aplicațiilor de fundal și de pornire.

 

Pentru a accelera CPU în acest fel, puteți alege să utilizați MiniTool System Booster. Este un software pentru PC gratuit și all-in-one, care vă permite să scanați, să reparați, să curățați și să vă îmbunătățiți computerul în mai multe aspecte. Pentru a fi mai precis, puteți rula MiniTool System Booster în Windows 11/10/8.1/8/7 pentru a curăța în profunzime computerul, pentru a dezinstala software-ul inutil/înșelător, a dezactiva elementele de pornire, a încheia procesele intensive, a alege un mod de alimentare etc.

 

Acum, descărcați gratuit acest optimizator pentru computer și instalați-l pe computer. Apoi, vedeți cum să accelerați CPU prin dezactivarea aplicațiilor sau proceselor.

 

Pasul 1: Rulați MiniTool System Booster în fila Performanță.

 

Pasul 2: Alegeți Toolbox din meniul de sus, apoi apăsați pe Process Scanner și Startup Optimizer unul câte unul.

 

Cum să măresc performanța procesorului Windows 11/10? OnLaptop te învaţă

 

Pasul 3: În continuare, să vedem operațiunile corespunzătoare.

 

În fereastra Process Scanner, faceți click pe butonul Scan now. După scanare, puteți apăsa pe lista de procesoare pentru a sorta pentru a găsi rapid procesele care necesită o utilizare ridicată a procesorului. Apoi, dezactivați-le făcând click pe butonul Terminate Process.

 

 Sfat:

Este posibil să observați că nu puteți închide procesele referitoare la sistem. Le puteți identifica conform listei de sistem – scrie TRUE dacă este un proces de sistem.

 

Cum să măresc performanța procesorului Windows 11/10? OnLaptop te învaţă

 

În fereastra Startup Optimizer, faceți click pe Off pentru a dezactiva unele elemente de pornire. Apoi, nu vor folosi mult CPU în fundal atunci când porniți computerul.

 

Cum să măresc performanța procesorului Windows 11/10? OnLaptop te învaţă

 

Pe lângă dezactivarea proceselor de fundal sau intensive, MiniTool System Booster oferă o altă caracteristică numită OptiCore, care ajută la îmbunătățirea vitezei programului, acordând prioritate puterii CPU pentru programul utilizat în prezent. Doar accesați LiveBoost și activați această opțiune.

 

Cum să măresc performanța procesorului Windows 11/10? OnLaptop te învaţă

 

2.Dezactivați aplicațiile în Managerul de activități

 

Pentru a crește performanța procesorului, puteți alege să dezactivați aplicațiile din Task Manager pe lângă utilizarea MiniTool System Booster.

 

Pasul 1: apăsați Ctrl + Shift + Esc în același timp pentru a deschide Task Manager în Windows 11/10.

Pasul 2: În fila Procese, găsiți procesele care folosesc multe resurse și terminați-le.

Pasul 3: sub fila Pornire, dezactivați aplicația care arată Impact ridicat la pornire.

 

Cum să măresc performanța procesorului Windows 11/10? OnLaptop te învaţă

 

3.Ajustați cea mai bună performanță pentru Windows

 

Dacă computerul dvs. nu are un GPU dedicat, procesorul trebuie să se ocupe de sarcini de procesare grafică, cum ar fi animația, pictogramele miniaturi etc., ceea ce poate aduce o povară procesorului și poate cauza o viteză scăzută a procesorului. Deci, cum să creșteți performanța procesorului? Se recomandă dezactivarea acestor efecte vizuale sau personalizarea lor.

 

Pasul 1: Accesați Setări > Despre > Setări avansate de sistem.

Pasul 2: sub Performanță, faceți click pe Setări.

Pasul 3: Verificați Ajustare pentru cea mai bună performanță.

Pasul 4: Salvați modificarea.

 

Cum să măresc performanța procesorului Windows 11/10? OnLaptop te învaţă

 

4.Modificați setările de gestionare a alimentării procesorului

 

Pentru procesoarele Intel, o modalitate de a îmbunătăți viteza procesorului este scăderea stării maxime a procesorului la 99%, ceea ce vă poate asigura că procesul funcționează bine la o temperatură mai scăzută cu cea mai bună performanță. Dacă starea maximă a procesorului este setată la 100%, toate resursele vor fi utilizate, ceea ce duce la o temperatură ridicată a procesorului și o performanță slabă.

 

Vedeți cum să creșteți viteza procesorului prin modificarea setărilor de putere a procesorului.

 

Pasul 1: Apăsați Win + R, introduceți powercfg.cpl și faceți click pe OK pentru a deschide Opțiuni de alimentare.

Pasul 2: faceți click pe Modificați setările planului > Modificați setările avansate de alimentare.

Pasul 3: derulați în jos pentru a găsi și extinde Procesor power management > Maximum processor state.

Pasul 4: Configurați valoarea la 99%. Pentru un laptop, setați Pe baterie și Conectat la 99%.

Pasul 5: introduceți modificarea în vigoare făcând click pe Aplicare > OK.

 

Cum să măresc performanța procesorului Windows 11/10? OnLaptop te învaţă

 

5.Modifică „Frecvența maximă a procesorului” în linia de comandă

 

Deschideți un prompt de comandă (Run-CMD).

Introduceți comanda (comenzile) de mai jos pe care doriți să le utilizați în promptul de comandă și apăsați pe Enter. Puteți închide promptul de comandă când ați terminat.

 

(Pe baterie) ȘI/SAU (conectat la priză)

powercfg -setdcvalueindex SCHEME_CURRENT 54533251-82be-4824-96c1-47b60b740d00 75b0ae3f-bce0-45a7-8c89-c9611c25e100

 

powercfg -setacvalueindex SCHEME_CURRENT 54533251-82be-4824-96c1-47b60b740d00 75b0ae3f-bce0-45a7-8c89-c9611c25e100

 

Înlocuiți în comenzile de mai sus cu frecvența maximă a procesorului dorită.

Frecvența implicită este 0 MHz pentru nelimitat.

 

De exemplu:

 

powercfg -setdcvalueindex SCHEME_CURRENT 54533251-82be-4824-96c1-47b60b740d00 75b0ae3f-bce0-45a7-8c89-c9611c25e100 0

 

powercfg -setacvalueindex SCHEME_CURRENT 54533251-82be-4824-96c1-47b60b740d00 75b0ae3f-bce0-45a7-8c89-c9611c25e100 0

 

6.Overclock CPU

 

O altă modalitate de a accelera procesorul este overclockarea procesorului. Adică, procesorul tău poate rula la o viteză de ceas mai mare decât cea prevăzută inițial, ceea ce ajută la îmbunătățirea performanței generale a computerului și la creșterea FPS-ului în jocuri. Dar ar trebui să observați că overclockarea procesorului va avea nevoie de mai multă putere și va produce mai multă căldură.

 

Pentru a afla detalii despre overclockarea procesorului, consultați postările noastre anterioare:

Overclock pe laptop - riscuri si avantaje

Overclock pe înţelesul tuturor - Cum să o faceţi în siguranță procesorul pentru computere și laptopuri

 

 

Îmbunătățiți răcirea procesorului

 

După cum am menționat mai sus, supratemperatura procesorului este unul dintre motivele performanței slabe a procesorului. Când vorbim despre cum să creșteți performanța procesorului pentru jocuri, o modalitate este să vă păstrați CPU rece.

 

Schimbați pasta termică

 

Un procesor cu o pastă termică uscată face o treabă proastă în transferul căldurii de la procesor la răcitor. Dacă descoperiți că procesorul nu funcționează așa cum era înainte, schimbați pasta termică.

 

Postare asociată: Cum se aplica pasta termoconductoare la un laptop, calculator sau All-in-one PC?

 

Curățați radiatorul și ventilatoarele

 

Praful depus pe radiatorul și ventilatoarele de răcire poate reduce fluxul de aer și poate capta căldura, blocând răcirea procesorului. În plus, dacă praful pătrunde în compartimentele radiatorului și ventilatorului, răcirea devine mai slabă. Deci, puteți lua în considerare îmbunătățirea vitezei/performanței procesorului prin curățarea prafului. Vă aşteptăm în service pentru o curăţare laptop profesională, fără bătăi de cap.