Cum sa schimbati aplicatiile implicite pentru fisiere de pe Mac-ul dvs

Cum sa schimbati aplicatiile implicite pentru fisiere de pe Mac-ul dvs

ꙮ V-ati saturat sa selectati manual ce aplicatii sa utilizati la lansarea fisierelor? Iata cum puteti modifica ce aplicatii sunt utilizate in mod implicit pentru anumite tipuri de fisiere.

ꙮ In mod implicit, Apple usureaza deschiderea oricarui fisier pe Mac cu aplicatiile implicite preinstalate in macOS. In timp ce unele dintre ele sunt fantastice si isi duc treaba, altele sunt putin prea elementare si nu te vor ajuta atat de mult.

 

Din fericire, Apple usureaza schimbarea aplicatiilor implicite, astfel incat sa va puteti deschide fisierele cu orice aplicatie doriti. Cea mai buna parte este ca iti vor lua doar cateva clickuri pentru a face acest lucru. Continuati sa cititi pentru a afla mai multe.

 

Cum sa schimbati aplicatia implicita pentru un anumit fisier pe macOS

 

De cele mai multe ori, Mac-ul dvs. nu va va intreba daca doriti sa alegeti o anumita aplicatie pentru a va deschide fisierele (cu exceptia cazului in care este un fisier unic pentru care Mac-ul dvs. nu are o aplicatie).

 

Cu toate acestea, schimbarea aplicatiei implicite pentru un anumit fisier este mai usoara decat ati putea crede. Si exista, de fapt, doua moduri diferite de a proceda. Iata primul:

 

Deschideti Finder si cautati fisierul dorit.

Control - faceti click (click dreapta) pe fisier si selectati Deschide cu. Acum veti vedea toate aplicatiile pe care le puteti utiliza pentru a deschide acel fisier specific.

Daca nu vedeti aplicatia pe care doriti sa o utilizati, faceti click pe Alta la sfarsitul listei si cautati aplicatia dorita.

Utilizati fereastra Finder pentru a gasi si selecta aplicatia pe care doriti sa o utilizati. Apoi, bifati optiunea Deschideti intotdeauna cu, astfel incat Mac-ul dvs. sa stie ca trebuie sa foloseasca aceasta aplicatie pentru a deschide fisierul specific in continuare.

In cele din urma, faceti click pe Deschidere in coltul din dreapta jos al ferestrei.

 

Cum sa schimbati aplicatiile implicite pentru fisiere de pe Mac-ul dvs

 

Utilizarea acestei metode va va garanta ca puteti deschide un anumit fisier cu orice aplicatie doriti. Cu toate acestea, daca doriti o modalitate mai rapida de a face acest lucru, cel mai bine este sa faceti urmatoarele:

 

Deschideti Finder si cautati fisierul dorit.

Control - faceti click (click dreapta) pe fisier si alegeti Obtineti informatii.

Faceti click pe meniul drop-down de sub Deschideti cu si selectati aplicatia pe care doriti sa o utilizati pentru a deschide acest fisier specific.

Inchideti fereastra Informatii si deschideti fisierul.

 

Cum sa schimbati aplicatiile implicite pentru fisiere de pe Mac-ul dvs

 

Data viitoare cand deschideti acest fisier, Mac-ul dvs. va folosi automat aplicatia pe care ati selectat-o ​​in fereastra de informatii. Dupa cum puteti vedea, este la fel de usor ca schimbarea browserului implicit pe Mac.

 

Cum sa schimbati aplicatia implicita pentru un tip de fisier in macOS

 

Acum stiti cum sa setati aplicatia implicita pentru a deschide un anumit fisier, dar ce se intampla daca doriti sa utilizati aceeasi aplicatie pentru a deschide toate fisierele de acelasi tip? Nu va faceti griji; nu va trebui sa schimbati individual aplicatia implicita a fiecarui fisier similar. In schimb, urmati acesti pasi:

 

Deschideti Finder si gasiti un fisier al carui tip doriti sa il deschideti cu o anumita aplicatie.

Control - faceti click (click dreapta) pe el si selectati Obtineti informatii.

La fel ca in pasii anteriori, faceti click pe meniul drop-down de sub Deschideti cu si alegeti aplicatia pe care doriti sa o utilizati.

Apoi, faceti click pe Schimbati totul chiar sub aplicatia pe care ati selectat-o.

Va aparea o noua fereastra, care va va cere sa confirmati decizia. Faceti click pe Continuare

 

Cum sa schimbati aplicatiile implicite pentru fisiere de pe Mac-ul dvs

 

Si asta e! Acum, toate fisierele de acelasi tip cu cel pe care tocmai l-ati schimbat vor fi deschise cu aceeasi aplicatie. Deci, de exemplu, daca schimbati aplicatia implicita pentru un fisier cu extensia „.pdf”, toate fisierele PDF vor fi deschise cu editorul PDF pentru Mac pe care l-ati ales.

 

Daca doriti sa reveniti la aplicatia anterioara (care este Previzualizare in mod implicit), tot ce trebuie sa faceti este sa repetati aceiasi pasi.

 

Deschideti fisiere cu aplicatiile preferate pentru Mac

 

Dupa cum puteti vedea, Apple vrea sa folositi aplicatiile sale. Cu toate acestea, asta nu inseamna ca sunteti ogligat sa le utilizati. La urma urmei, multe aplicatii de la terte parti fac o treaba mai buna si va fac viata mai usoara. Odata ce le gasiti, puteti utiliza pasii de mai sus pentru a informa Mac-ul dvs. care sunt aplicatiile dvs. implicite preferate.