Cum sa schimbati parola in Windows 10?

Cum sa schimbati parola in Windows 10?

Chiar daca nu detineti o harta cu o comoara care poate fi gasita printre fisiere, parola Windows-ului dvs. ramana importanta.Daca credeti ca cineva v-ar fi putut afla parola, daca credeti ca ati folosit de prea multe ori aceeasi parola sau daca pur si simplu vreti sa o schimbati, Windows 10 va ofera 3 posibilitati diferite de a face acest lucru. Puteti alege fie o combinatie de litere, numere sau simboluri. Este recomandat ca aceste parole sa aiba cel putin 8 caractere. Va sfatuim sa folositi o combinatie de nume si cifre. De asemenea, tineti cont si fiti cu ochii pe Windows Hello care o sa va permita sa va conectati prin intermediul irisului, a fetei sau prin detectarea amprentelor digitale. PC-urile cu acesta tehnologie vor fi livrate in cursul acestui an, insa va sfatuim sa nu asteptati pana atunci cu parola si o schimbati daca situatia o impune.

Windows 10Windows 10

Schimbarea/setarea unei noi parole

1. Click pe Start Button din stanga ecranului

2. Click Settings

3. Selectati Accounts

4. Selectati Sign-in options din meniu

5. Click pe Change de sub Change your account password

6. Pentru a schimba parola, trebuie sa va logati la contul actual Microsoft.Intorduceti parola. Apoi Sign in

7. Microsoft va va trimite un nou cod pentru schimbarea parolei prin intermediul numarul de telefon asociat contului . Introduceti ultimele 4 cifre din numarul de telefon pentru a verifica daca este numarul corect. Apasati enter.

8. Veti primi un cod pe telefon pe care urmeaza sa-l introduceti.

9. O noua pagina va va redirectiona sa introduceti parola veche si apoi sa tastati parola noua. Reintroduceti parola noua si apoi enter.

O alta modalitate este schimbarea parolei cu un cod PIN

1. Urmati pasii 1-4 descrisi anterior ; 2. Click pe Add under PIN 3. Pentru a schimba parola, trebuie sa va logati la contul actual Microsoft.Intorduceti parola. Apoi Sign in 4. Introduceti noul PIN in primul spatiu si apoi reintroduceti-l in cel de-al doilea. Click OK putand sa folositi deja acest PIN pentru a va loga la contul Microsoft.

Parola mai poate fi schimbata si cu folosirea unei imagini

1. Urmati pasii 1-4 descrisi anterior ;

2. Click pe Add under picture Password;

3. Logati-va la contul Microsoft pentru a verifica ca este contul dvs si apoi OK

4. Click pe Choose Picture si selectati o poza

5. Click pe Use this picture daca v-ati hotarat asupra uneia sau mai cautati folosind Choose new picture.

6. Va trebui sa adaugati pozei 3 elemente individuale (veti desena cercuri sau linii cu,cursorul sau pur si simplu elemente care individualizeze imaginea si sa devina parte din parola) Dupa finalizare, veti primi un mesaj de felicitare, ceea ce insemna ca parola dvs. a fost schimbata cu succes.