Cum sa va logati automat in Windows 10?

Cum sa va logati automat in Windows 10?

Folosind sfaturile simple de mai jos veti putea sa configurati manual Windows 10 cand porniti laptopul. Aceasta este o modalitate simpla de a porni rapid laptopul fara sa urmati toti pasii de conectare care pot parea destul de complicati. Totusi, va recomandam sa faceti acest lucru doar daca sunteti utilizatorul unic al unui laptop.

Nu folositi autentificarea automata in Windows 10 pe laptopurile sau tabletele de la birou sau pe care cu mai multi utilizatori. Logarea cu parola reprezinta un mod simplu si eficient de a va proteja datele daca din pacate laptopul va este sustras.

Daca in continuare doriti sa va logati rapid in Windows, fara sa fiti nevoit sa introduceti parola de autentificare, urmati instructiunile de mai jos.

Logati-va automat in Windows 10

1. Deschideti fereastra RUN. Click pe iconul WIN, tastati RUN si apasati Enter pentru a cauta primele rezultate. Acelasi lucru puteti face apasand tasta de WINDOWS + tasta R, dupa care tastati comanda "netplwiz".

netplwiznetplwiz

2. Apasati Ok sau butonul ENTER. Se va deschide Advanced User Accounts. La userul tab (care este cel implicit) selectati userul pe care doriti sa va logati automat si dezactivati “Users Must enter a user name and password to use this computer“.

user accountsuser accounts

3. Click pe OK pentru a confirma setarea: sariti peste login pentru acest utilizator. Apoi, pe ecran va aparea Automatically sign in to enter your login information.

user accountsuser accounts

Daca folositi un cont Microsoft, va trebui sa introduceti adresa de mail pentru care o utilizati de obicei pentru a va conecta la Windows 10. Apoi introduceti parola utilizata pentru a va conecta la Windows 10 la Password & Confirm Password. In sfarsit, click pe OK pentru a confirma. In acest moment, displayul se va opri in mod automat.

Atentie: dupa introducerea numelui de utilizator si a parolei aici, nu va trebui sa va logati din nou.

Reporniti Windows 10 si asta a fost tot. Windows va trece peste ecranul de login si va merge direct la Desktop (sau dupa preferinte la Start screen).

La unele laptopuri la pornire, veti vedea ecranul de conectare, dar se incarca automat in Windows fara a introduce vreo parola.