Cum sa cureti corect ecranul laptopului acasa?

Cum sa cureti corect ecranul laptopului acasa?

Curatarea ecranului laptopului o faci in primul rand pentru a-l proteja pe acesta, iar in cel de-al doilea rand pentru a urmari activitatile pe care le faci la cea mai buna claritate. Un pas gresit in acest sens te va lipsi de o stralucire adecvata sau si mai rau, se poate defecta. Asadar, cel mai bine este sa stii cum sa il cureti pentru cele mai bune rezultate.

Adesea ecranul laptopului se umple de praf, particule de mancare si alte resturi care il fac sa arate inestetic.

 

Cand il cureti este important sa utilizezi materiale delicate, altfel il poti  zgaria sau chiar produce avarii nedorite in interior.

Exista persoane care ajung in service pentru ca dupa ce si-au curatat displayul acesta nu mai afisa cum trebuie. De ce? Pentru ca folosisera detergent de geamuri sau pentru ca pulverizasera o cantitate mult prea mare de apa sau detergent care se infiltrase in interior.

 

Prin urmare, chiar daca pare o operatiune simpla, sa cureti ecranul laptopului reprezinta un proces delicat si presupune cateva lucruri importante.

 

Cu toate acestea daca vei lucra fin, vei folosi o bucata de microfibra si o solutie de curatat simpla vei putea avea din nou displayul impecabil.

In cazul in care ai nevoie de ajutor suplimentar sau orice tip de servicii de reparatii laptopuri ne poti contacta .

 

Curata ecranul laptopului cu o carpa/laveta de microfibra

 

Prima data trebuie sa opresti laptopul, sa ii scoti alimentatorul si bateria. Trebuie neaparat sa nu sari peste acesti pasi, deoarece curatarea lui cat timp este in functie poate provoca anumite defectiuni.

Nu uita ca trebuie sa ai la indemana  o laveta de microfibra cu care sa stergi usor ecranul.

 

Cum sa cureti corect ecranul laptopului acasa

 

Microfibra nu produce scame si este foarte moale, perfecta pentru ecranul delicat al laptopului. Daca folosesti un prosop sau o alta carpa exista riscul sa se zgarie displayul sau sa nu-l poti curata bine pentru ca raman urme de praf pe el.

 

De asemenea evita sa folosesti produse din hartie, servetele, prosop de hartie sau hartie igienica.

Asigura-te ca atunci cand stergi display-ul laptopului faci miscari circulare. Ulterior, foloseste apa distilata. Chiar daca vei fi tentat sa utilizezi produsele chimice din comert special concepute pentru acest lucru, ele nu iti ofera un maxim de siguranta si totodata poate provoca si defectiuni tehnice sau estetice.

 

Nu freca niciodata caci astfel se pot forma pixeli pe ecran. Pentru rama displayului, daca este foarte murdara poti utiliza detergent de vase si un prosop, dar trebuie sa fii foarte atent sa nu atingi ecranul laptopului

 

Dupa aceea, verifica display-ul sa nu aiba picaturi de apa ramase si repeta procesul pana cand dispozitivul va fi curat in totalitate. Atunci cand vine vorba despre stergerea prafului, apa distilata este cea mai recomandata, fiind cea mai curata. Aceasta ofera protectie statica ecranelor, lucru care va tine praful la distanta o perioada mai indelungata.

 

Ce sa NU faci cand vrei sa cureti ecranul laptopului?

 

Niciodata, dar absolut niciodata, sa NU umezesti ecranul in mod direct! Nu pulveriza apa direct pe el. Daca faci asta risti ca apa sa patrunda in interior, unde se poate forma un scurt. Intotdeauna solutia trebuie pulverizata pe carpa/laveta.

NU inmuia carpa in apa pentru a sterge ecranul cu ea.

NU folosi detergenti puternici pentru ecranului laptopului. Nu utiliza:

  1. a) detergent de geamuri;
  2. b) detergent universal;
  3. c) detergent de vase sau sapun de orice fel ;

 

NU freca ecranul niciodata. Daca apesi prea tare poti strica displayul in mod ireparabil (pixeli morti au chiar micro-fisuri). Evita sa folosesti perii sau alte accesorii similare.

 

Cum sa cureti corect ecranul laptopului acasa

 

Daca ai incercat sa cureti ecranul laptopului si acum nu mai afiseaza corespunzator, sau nu se mai aprinde, cel mai bine este sa apelezi la un service specializat.

 

Nu ezita sa ne contactezi.Produse recomandate