De ce restartarea laptopului rezolva multe probleme?

De ce restartarea laptopului rezolva multe probleme?

Dumneavoastra: "Uitati, am o problema cu laptopul meu care nu mai vrea sa..."

Suport tehnic: "L-ati restartat?"

Dumneavoastra: "..."

Majoritatea celor pe care i-am ajutat sau care ajung la noi in service pentru reparatii au incercat deja sa-si restarteze laptopul pentru a rezolva rapid problema. Multi si-au restartat laptopul chiar inainte sa ne contacteze, iar altora le-a parut rau ca nu au incercat aceasta metoda inainte sa vina in service. In fine, exista si persoane care se simt aproape insultate daca le indemni sa dea restart la laptop pentru ca nu se gandesc ca o metoda atat de simpla le-ar putea rezolva problema.

Oricum, adevarul este ca uneori trucul functioneaza, alteori nu. Interesant este ca de foarte multe ori scopul este atins. Unii specialisti estimeaza ca aproape jumatate din problemele de sistem de operare se rezolva cu un simplu reboot. 50% este un procent semnificativ. Haideti sa vedem si de ce se functioneaza metoda.


De ce restartarea laptopului poate rezolva o problema?

Cand laptopul este pornit, deschideti si inchideti programe, instalati sau dezinstalati aplicatii si programe soft. Uneori unele programe cum ar fi browserul de Internet raman deschise pentru ore in sir...sau chiar zile. In mod similar, exista mai multe lucruri care se opresc sau pornesc..fara ca dumneavoastra sa le observati.

Ceea ce multe persoane nu realizeaza este ca ceea ce faceti pe laptop sau ceea ce face sistemul de operare lasa in urma un fel de amprente, de obicei sub forma unor procese de fond de care nu mai aveti nevoie cu adevarat. Exista in plus programe care nu se inchid bine de fiecare data.

Toate aceste "resturi" incetinesc resursele sistemului, de obicei memoria RAM.

Daca aceste lucruri se acumuleaza, incepeti sa aveti probleme cu sistemul de operare care se misca mai lent. Apoi sunt programe pe care nu mai puteti sa le deschideti, vi se afiseaza mesaje de eroare etc.

Cand dati reboot la sistemul de operare, fiecare sistem sau proces este inchis atunci cand laptopul nu mai are curent. Dupa ce il reporniti puteti observa o imbunatatire in functionare. Sistemul de operare este mai rapid.

Atentie: Reboot-ul sau restart-ul nu este acelasi lucru ca si resetarea laptopului. Resettingul este un proces mai complex care presupune in general stergerea tuturor informatiilor si revenirea la "setarile implicite din fabrica".

Restartarea functioneaza si pentru alte echipamente cum ar fi televizor, smartphone, modem, router, camera foto, DVR etc. Toate acestea lucreaza cu mici sisteme de operare si programe soft care se pot lovi de probleme similare cu cele mentionate mai sus pentru laptop.

Daca Restartul nu a functionat in cazul dumneavoastra, va asteptam in service pentru diagnostic gratuit si preturi foarte avantajoase pentru reparatii laptopuri.Produse recomandate