De ce se opreste laptopul dintr-odata?

De ce se opreste laptopul dintr-odata?

Cand laptopul se opreste aleatoriu, poate fi o experienta destul de deranjanta. Majoritatea oamenilor se se vor uita mai intai la sursa lor de energie, ceea ce ar trebui facut pe buna dreptate, pentru a vedea daca aceasta poate fi cauza.

 

Adevarul este insa ca laptopul este mult mai mult o minune decat isi dau seama majoritatea oamenilor. Au un mecanism de auto-protectie incorporat care opreste computerul daca oricare dintre componente se incalzeste prea mult. De obicei, este in interesul tau daca se inchide, deoarece probabil se inchide pentru a-l proteja de posibile daune.

 

Mai jos vom discuta despre cateva din motivele pentru care laptopul tau se opreste din senin.

 

 

1. Cooler murdar / supraincalzire

 

Unul din principalale motive pentru care se opreste laptopul din senin, mai ales cand te joci, este supraincalzirea. Aceasta este problema in special pentru laptopuri, deoarece caldura produsa nu se poate disipa. Este esential ca ventiloarele sa functioneze corespunzator.

 

De ce se opreste laptopul dintr-odata?

 

Aceasta este o problema atat de comuna si importanta, de fapt, incat majoritatea computerelor au acum un mecanism incorporat care va opri computerul daca oricare dintre componente devine prea fierbinte.

Ceea ce ar trebui sa faci pentru a depasi aceasta problema este sa iti dai seama din ce cauza caldura nu este disipata corespunzator, iar un ventilator murdar sau deteriorat este cel mai probabil vinovat. Ar trebui sa acorzi o atentie deosebita sunetului pe care il fac ventilatoarele pentru a vedea daca vreunul dintre elei scartaie. Daca auzi vreun sunet ciudat, asta inseamna probabil ca unul dintre ventilatoare este rupt.

De asemenea o alta posibila problema pentru supraincalzire ar putea fi din cauza placii video sau a procesorului.

 

Nu uita ca orice laptop are nevoie de o curatare de praf si inlocuirea pastei termoconductoare sau a unuia din ventilatoare, lucru ce iti recomandam sa il lasi pe seama unor experti.

 

 

2. Eroare hardware

 

Un alt motiv comun pentru o oprire aleatorie a computerului este o defectiune a componentei hardware, care nu mai este vazuta, mai ales pe computerele care au fost reconditionate. Daca ai adaugat recent vreun hardware nou, acesta este momentul sa il elimini pentru a vedea daca problema dispare.

 

O modalitate mai simpla de a verifica erorile hardware este sa accesezi Managerul de dispozitive si sa vezi daca raporteaza vreo eroare. Eroarea hardware evidentiata, daca exista, ar fi un bun punct de plecare pentru a incepe sa cauti o solutie la problema.

 

De ce se opreste laptopul dintr-odata?

 

Un laptop se opreste aleatoriu din cauza unor probleme hardware, iar aceasta include deteriorarea fizica a componentelor interne. In astfel de momente, este necesara o verificare a tuturor componentelor interne pentru a asigura conexiunile corespunzatoare si integritatea hardware-ului. Este greu sa faci asta singur, asa ca iti recomandam sa o faci la un centru service.

 

 

3. Drivere vechi sau corupte

 

Adesea, problema cu o componenta hardware care cauzeaza probleme nu este hardware-ul in sine, ci driverul insotitor. Driverele incompatibile pot cauza tot felul de probleme. Daca ai modificat sistemul de operare sau ai schimbat driverele de pe computer, si acest lucru poate fi deranjant.

 

De ce se opreste laptopul dintr-odata?

 

 

4. Virusi

 

O cauza mai rara a inchiderii la intamplare a unui computer poate fi un virus informatic. Unii virusi de computer vor inchide computerul si apoi il vor reporni.

 

Acesti virusi sunt de obicei activati de un anumit lucru pe care il faci pe un computer, fie ca este vorba de o apasare a tastei sau de deschiderea unui anumit program. Pentru a te asigura ca ai cea mai buna aparare impotriva virusilor, asigura-te ca rulezi un program antivirus excelent, si ca actualizezi in mod regulat definitiile virusilor si scanezi computerul.

 

 

5. Lipsa mentenantei periodice

 

Desi computerele sunt de obicei robuste, uneori pot necesita intretinere adecvata. Fara a avea grija de ele, laptopurile pot avea probleme cu supraincalzirea, performanta si chiar problemel ae bateriei.

 

Asigura-te ca duci din cand in cand laptopul la un service profesionist pentru a elimina majoritatea problemelor legate de laptop, inclusiv problemele de inchidere a computerului si orice alte probleme de performanta.

Daca trebuie sa schimbi componente hardware, poti oricand sa apelezi la echipa noastra, pentru a reduce timpul petrecut in service.