Despre Windows Update - utilitate, accesibilitate, disponibilitate

Despre Windows Update - utilitate, accesibilitate, disponibilitate

Windows Update reprezinta un serviciu Microsft care furnizeaza update-uri, cum ar fi pachete de servicii si patch-uri pentru sistemul de operare Windows si pentru programele Microsoft.

Windows Update poate fi folosit si pentru a actualiza driverele pentru dispozitivele hardware principale.

Patch-urile si alte actualizari de securitate sunt publicate periodic prin Windows Update in a doua zi de marti, a fiecarei luni - se numeste sugestiv Patch Tuesday. Totusi e bine de stiut ca Microsoft lanseaza actualizari si cu alte ocazii, cum ar fi solutii rapide pentru erori.

Pentru ce se foloseste Windows Update?

Windows Update se foloseste pentru a mentine actualizate Microsoft Windows si alte programe Microsoft. Actualizarile includ adesea imbunatatiri ale caracteristicilor si actualizari de securitate pentru a proteja sistemul de operare Windows impotriva virusilor.

Cum sa accesati Windows Update?

Modul de accesare al lui Windows Update depinde in mare parte de sistemul de operare pe care il folositi:

- Windows 10: Windows Update se regaseste in System Settings, din meniul de Start.

- Windows 8, Windows 7 si Windows Vista - Windows update este integrat in Control Panel.

Apoi Windows Update poate fi accesat in aceste versiuni ale Windows-ului executand comanda:

control /name Microsoft.WindowsUpdate

- Windows XP, 2000, ME, 98: Windows Update este accesibil prin intermediul Windows Update website din Internet Explorer.

Optiunea de a instala automat cele mai importante update-uri este disponibila prin Windows Update incepand cu Windows ME.

Disponibilitatea lui Windows Update

Toate sistemele de operare Windows de la Windows 98 pot folosi Windows Update. Dar Windows Update nu actualizeaza cea mai mare parte a soft-ului dumneavoastra care nu tine de Microsoft.

Va trebui sa actualizati aceste programe sau sa folositi un program de actualizare gratuita a acestor softuri.

Versiuni mai vechi ale Windows Update

Pe vremea lui Windows 98 a fost lansat utilitarul Critical Update Notification care mai tarziu s-a transformat in Critical Update Notification Utility. Se executa in fundal si notifica utilizatorul atunci cand este disponibila o noua actualizare importanta prin Windows Update.

Utilitarul a fost inlocuit cu Automatic Updates, care era disponibil in Windows ME si Windows 2003 SP3. Automatic Updates permite actualizarilor sa fie instalate fara sa treaca printr-un browser web si verifica actualizarile mai rar decat utilitarul Critical Update Notification.