Folositi laptopul in pat?

Folositi laptopul in pat?

Fie ca vreti sa mai lucrati un pic seara sau ca vreti sa va relaxati uitandu-va la un film, se intampla sa vreti sa luati laptopul in pat pentru confort si comoditate. In practica, folosirea unui laptop in pat duce adesea la dureri de spate si de gat, plus ca laptopul se poate supraincalzi foarte usor. Despre supraincalzire am discutat in mai multe randuri pe acest blog si stim cat este de daunatoare pentru sanatatea unui laptop.

Pentru ca laptopul sa fie cat mai bine protejat impotriva riscului de supraincalzire si pentru ca dumneavoastra sa nu acuzati apoi dureri de spate si de gat, incercati sa gasiti o pozitie care pune cat mai putina presiune pe corp.

Atentie la ventilatoarele laptopului

Acestea trebuie lasate libere. Verificati sa nu fie acoperite de paturi, perne etc.

Folosirea laptopului in patFolosirea laptopului in pat

Conform unui studiu realizat de Dave Malouf, profesor de design de interactiune la Colegiul de arta si design Savannah, cea mai confortabila pozitie pentru a folosi un laptop este sa te asezi pe spate, cu genunchii ridicati si laptopul pe coapse.

Aceasta pozitie reduce unghiul pentru care trebuie sa indoiti gatul si lasa incheieturile sa stea cat mai normal. Pentru a pastra pozitia corecta, asezati una sau doua perne perpendicular sub cap si umeri.

Daca asezati laptopul pe cearceafuri sau patura caldura nu va mai deranjeaza la picioare, insa componentele se pot defecta din cauza supraincalzirii.

Majoritatea laptopurilor sunt prevazute cu un ventilator de disipare a caldurii pe partea inferioara a carcasei si asta inseamna ca daca asezati laptopul pe o perna aerisirea se blocheaza complet. Daca nu se incalzeste prea tare, asezati laptopul pe picioare.

Daca aceasta nu este o pozitie confortabila pentru dumneavoastra, cumparati un suport cu o suprafata tare si neteda. Nu va trebuie neaparat un suport super dotat cu o multime de ventilatoare incorporate.

De fapt, ati putea folosi chiar si o placuta subtire din lemn pentru imbunatatirea circulatiei aerului.

Oricum recomandarea specialistilor ramane de a evita folosirea laptopului in pat.