Laptop cu baterie interna sau externa?

Laptop cu baterie interna sau externa?

Laptop cu baterie interna sau externa?[/caption] Tehnologia nu sta pe loc, dar uneori alegerile pe care le fac marii producatori in privinta noilor abordari tehnologice ne surprind destul de tare. Obisnuit fiind cu laptopurile cu acumulator extern, probabil ca eziti atunci cand vine vorba de achizitionarea unuia cu baterie nedetasabila (interna). Totusi, se pare ca modelele noi abordeaza din ce in ce mai mult acest design.  

Avantajele bateriilor interne

  Ei bine, daca un producator de laptopuri alege sa nu isi mai faca griji in privinta compartimentului pentru bateria detasabila, design-ul laptopului este mai suplu. O baterie externa poate avea mai multe forme, si poate ocupa mai mult sau mai putin spatiu in functie de model. Dar fara o astfel de baterie, nu mai este nevoie sa se gandeasca un design special in jurul formei si a locului acesteia. Laptopul care are baterie nedetasabila devine mai suplu si mai usor, ceea ce il face perfect pentru cei care il folosesc in calatorii. De asemenea, o baterie interna poate fi mai mare poate avea o capacitate mai mare, deci va tine mai mult.   In plus, bateriile Litiu-Ion de azi sunt mult mai rezistente, deci nu trebuie sa iti faci griji prea mari ca va trebui sa inlocuiesti bateria laptopului prea curand. Astfel de baterii se incarca mult mai rapid si suporta bine multe cicluri de incarcare.  

Dezavantajele bateriilor interne

  Cea mai comuna problema legata de aceste baterii apare in cazul in care nu ai acces la electricitate si ai nevoie sa folosesti laptop-ul, nu poti schimba bateria cu una gata incarcata. De asemenea, daca laptop-ul se blocheaza, nu ai cum sa il resetezi scotand bateria. Mai mult, chiar si schimbarea unei astfel de baterii, pentru ca este posibil, in cazul in care cedeaza, este greoaie procedura, de aceea iti recomanda sa mergi intr-un service specializat.