Laptopul perfect

Laptopul perfect

Pentru ca lucram cu laptopuri defecte pe care le reparam cu succes, adesea suntem intrebati care este laptopul perfect, ce branduri sunt mai bune sau care sunt modelele care ar trebui evitate.

Cum arata laptopul perfect?

Intrebarea e simpla, dar raspunsul este complex. Avand in vedere ca la noi in service ajung (mai devreme sau mai tarziu) toate tipurile de laptop, este destul de dificil sa numim un laptop perfect. Ba chiar putem spune ca nu exista laptopul "the best". Cu toate acestea, tinand cont de cerintele actuale, de performantele necesare pentru utilizatori, de asteptari si fiabilitatea materialelor folosite, vom incerca sa conturam un profil al unui laptop care ar putea fi perfect azi, pentru foarte multi dintre noi: - Laptopul perfect depinde in mare parte de utilizator. Ceea ce poate parea perfect in materie de laptopuri pentru un utilizator mediu, este de neacceptat pentru un gamer sau un grafician. - Tastatura influenteaza semnificativ confortul si productivitatea. Un laptop foarte bun ar trebui sa aiba o tastatura cu feedback tactil puternic si un acustic placut. Cu cat tastele raspund mai rapid la comenzi (se ridica dupa ce sunt apasate) cu atat veti putea tasta mai rapid. laptop perfectLaptopul perfect

- Laptopul perfect vine echipat cu un SSD care ii sporeste performantele.

- O camera cu web cu RealSense, cu capacitate de detectare in profunzime, eliminarea fundalului si posibilitatea de setare a unui backgroud pentru fundal, cu detectare faciala si capacitatea de a crea avatare 3D. - Procesorul ar trebui sa fie minim intel core i5 pentru programele si cerintele de azi. Exista si procesoare mai puternice, dar un Intel Core i5 ar fi adecvat pentru cele mai multe utilizari. Un Intel core i3 ar putea fi prea lent pentru anumite persoane. Laptopurile cu Intel Core i7 au mai multe beneficii de performanta, dar sunt in general si un pic mai scumpe. - Pointing stick. Mai multe persoane sunt obisnuite sa lucreze cu acest dispozitiv pozitionat in centrul tastaturii laptopului si care va ajuta de multe ori sa lucrati mai rapid decat pe touchpad. - Laptopul perfect este usor, dar nu atat de subtire (pentru ca asta inseamna experienta inconfortabila de tastare, mai putine porturi si o durata mai scurta de viata a bateriei). - Ar trebui sa aiba cat mai multe porturi disponibile ca sa va puteti conecta usor la alte echipamente externe (HDMI, Display Port, HUb USB, VGA etc). - Posibilitate de incarcare prin USB. - Finisaj placut la atingere. - Rezolutie buna, ecran Mat in culori vibrante. - Dimensiunea ecranului depinde de utilizator. Sunt persoane pentru care laptopul perfect este unul compact cu ecran de 12-13 inch si persoane care apreciaza ca laptopul perfect este cel cu display de 15 sau chiar 17 inch. Vrem sa incheiem intr-o nota realista: laptopul perfect nu exista, dar asta nu este o problema pentru ca laptopurile sunt variate si destinate unui anumit tip de utilizator.