Laptopul se inchide in timp ce ma joc - Cauze si solutii

Laptopul se inchide in timp ce ma joc - Cauze si solutii

Cand laptopurile au fost lansate pentru prima data, acestea erau considerate o tehnologie destul de impresionanta.

Au permis oricui sa faca majoritatea lucrurilor pe care le faceau pe computerul lor de acasa, in timp ce le permit simultan sa mearga oriunde doresc cu el.

Laptopurile sunt extrem de eficiente si excelente atat pentru munca cat si pentru jocuri in ultima vreme.

 

CAUZE SI SOLUTII

 

Laptopurile au fost intotdeauna grozave si impresionante, dar sunt apreciate si mai mult acum. Majoritatea laptopurilor de ultima generatie ofera in prezent optiunea de a juca cele mai moderne jocuri la cele mai inalte setari posibile. In plus, acestea au confortul suplimentar al portabilitatii. Aceasta inseamna ca jucatorii se pot bucura de jocurile lor video preferate la setari grafice si de performanta ridicate, in timp ce pot, de asemenea, sa-si duca sistemul de jocuri cu ei oriunde doresc.

Cei mai inraiti gameri inteleg cat de frustrant este sa se inchida laptopul in timpul jocului, pe neasteptate.

Acesta este un simptom al unei probleme pe care nu trebuie sa o neglijezi, in caz contrar te poti trezi in situatia de a avea un laptop inutilizabil.

Adesea, inainte sa se inchida in timpul jocului, poti observa ca laptopul devine foarte fierbinte si chiar produce zgomote puternice in zona ventilatorelor. De aceeas laptopul se inchide singur in incercarea de a se auto-proteja de efectele nefaste ale supraincalzirii.

Daca nu s-ar inchide atunci cand ajunge la o anumita temperatura prea mare, riscul de defectare a componentelor electronice ar fi mult prea mare.

 

Laptopul se inchide in timp ce ma joc - Cauze si solutii

 

Cauzele supraincalzirii unui laptop

 

Astazi, majoritatea laptopurilor au o performanta destul de ridicata, dar de multe ori sistemul propriu de racire nu poate face fata caldurii generate de laptop. In plus, majoritatea orificiilor de ventilatie ale laptopului sunt situate in partea de jos si, deoarece distanTa pana la suprafata (masa) este de doar cativa milimetri, caldura generata de laptop pur si simplu nu are timp ss se disipeze.

 

Cand utilizezi un laptop trebuie sa respecti o serie de reguli simple:

  • nu utiliza laptopul azezându-l pe o suprafata moale neuniformă (de exemplu, o patura)
  • nu il pune pe genunchi,
  • in general: nu bloca orificiile de ventilatie din partea de jos a laptopului. Cel mai simplu mod este sa folosesti laptopul pe o suprafata plana (de exemplu, o masa).

 

 

Urmatoarele semne pot semnala supraincalzirea unui laptop: sistemul incepe sa „incetineasca”, „ingheata” sau laptopul se opreste complet - protectia incorporată a sistemului impotriva supraincalzirii este declansata. De regula, dupa racire (de la cateva minute pana la o ora), laptopul isi restabileste complet capacitatea de lucru.

Ventilatoarele de laptop ar trebui sa functioneze bine. Periodic este indicat sa vii la noi in service pentru o curatare profesionista ce presupune si schimbarea pastei de pe procesor.

 

Cum pot sti daca laptopul s-a inchis din cauza supraincalzirii?

 

Pentru a te asigura ca inchiderea laptopului se datoreaza supraincalzirii, foloseste programe specializate, cum ar fi Open Hardware Monitor. Acest program este distribuit gratuit si iti permite sa controlezi indicatorii de temperatura, vitezele ventilatorului, tensiunea sistemului, vitezele de descarcare a datelor.

Instaleaza si ruleaza utilitarul, apoi lanseaza jocul (sau aplicatia care provoaca blocarea). Programul va inregistra performanta sistemului. Astfel se va vedea clar daca laptopul chiar se opreste din cauza supraincalzirii.

 

Laptopul se inchide in timp ce ma joc - Cauze si solutii

 

 

 

Cum sa eviti inchiderea laptopului in timpul jocului?

 

Asigura-te care este cauza ce determina acest lucru – cel mai probabil supraincalzire.

a) Cea mai obisnuita solutie cand lucrezi cu un laptop este folosirea unui tampon de racire activ. Ventilatoarele (de obicei doua) sunt incorporate intr-un astfel de suport, care asigura disiparea caldurii generate suplimentar de laptop. Pana in prezent, exista multe tipuri de astfel de standuri la vanzare de la cei mai renumiti producatori de echipamente de racire pentru PC-uri mobile: Hama, Xilence, Logitech, GlacialTech. In plus, astfel de suporturi sunt din ce in ce mai echipate cu optiuni, cum ar fi splitterele de porturi USB, difuzoarele incorporate si altele asemenea, care vor adauga un plus de confort lucrului pe un laptop.

 

b) Daca laptopul se opreste in continuare, chiar si atunci cand se foloseste placa de răcire, este posibil ca interiorul laptopului sa aiba nevoie de o curatare de praf. O astfel de problema poate provoca daune grave laptopului: pe langa reducerea performantei poate provoca defectiuni ale elementelor sistemului. O astfel de procedura (purificarea componentelor laptopului cu aer comprimat) poate fi efectuata la service-ul nostru. Vom desface laptopul, vom curata ventilatoarele de praf, vom inlocui pasta termoconductoare de pe procesor cu una proaspata, de cea mai buna calitate.

Alte articole care te pot ajuta :

Ce sa faci daca laptopul se inchide singur ?

De ce mi se inchide laptopul dupa 20 de minute?

Cat costa sa cureti laptopul de praf?

 Produse recomandate