Laptopuri de gaming - azi despre portabilitate

Daca ne referim la modelele dedicate gamingului, putem observa ca exista niveluri diferite de portabilitate. Desi la prima vedere am fi tentati sa credem ca laptopurile de gaming au doar displayuri foarte mari (17 inch), adevarul este ca in practica producatorii au tot experimentat diverse variante.

Sa vorbim putin despre acest lucru.

1. Portabilitate minima - 17 - 18 inch - Daca vreti nu intentionati sa transportati foarte des laptopul si sa-l mutati dintr-o parte in alta (de acasa la birou sau invers, in vacante etc) atunci puteti opta pentru un model de gaming cu ecran mai generos, cum ar fi de exemplu Alienware 17. Laptopurile aflate in aceasta gama de dimensiuni sunt de obicei mai puternice, pentru ca au mult spatiu pentru componentele generatoare de caldura. Totusi, sunt mai greu de mutat si consumatoare de curent ca sa fie folosite prea mult timp pe baterie. As zice ca sunt mai degraba niste desktop- replacements.

2. Portabilitate medie - 15 inch - Daca vreti mai degraba un laptop de gaming de dimensiuni medii, atunci luati in considerare achizitionarea unui model de 15 inch. Aceste laptopuri au in general 2 - 3 kg si o baterie ce tine in medie 5 ore si 50 de minute.

3. Cea mai buna portabilitate in materie de laptopuri de gaming o regasim la modelele de 13 - 14 inch. Daca va aflati in permanenta in miscare, veti dori sa luati in considerare laptopurile de 13 sau 14 inch. Laptopurile din aceasta gama de dimensiuni cantaresc de obicei sub 5 kg si tind sa aiba o autonomie mai buna a bateriei - pana la 7 ore si 35 minute. Totusi, laptopurile de jocuri de 13 sau 14 inch nu au in general procesoare si nici placi video foarte puternice - pentru ca nu au suficient spatiu pentru disiparea caldurii. Cu alte cuvinte, sunt destul de ingramadite.