Modul Game in Windows 10

Modul Game in Windows 10

Microsoft face inca un pas pentru a transforma Windows 10 in cel mai bun si complet sistem de operare de pe piata. De aceasta data Microsoft a facut acest lucru prin Game mode, despre care vom discuta in articolul de fata.

Functia poate fi utilizata de toate jocurile nu doar pentru cele cumparate din magazinul Windows. Game Mode se va implementa in Windows 10 si se va concentra pe imbunatatirea performantelor placii grafice si procesorului astfel incat sa ofere maxim de performanta pentru gameri.

Optimizarea procesorului grafic (GPU)

Modul Game in Windows 10Modul Game in Windows 10

Din ceea ce declara Microsoft se pare ca optimizarile pentru placa grafica nu vor aduce cresteri majore la capitolul performanta, insa se va folosi mai mult puterea procesorului GPU in rularea jocului dorit. Prin urmare, pana acum GPU se impartea intre jocul rulat si aplicatiile din background. Cu Game Mode activat, majoritatea resurselor se vor directiona spre joc. Mai exact daca pana de curand un joc ocupa pana la 90% din procesorul grafic, acum prin Game Mode se doreste sa se ocupe pana la 98% din procesor). Desigur, in mod automat aplicatiile din spate vor functiona la o viteza redusa.

Optimizarea procesorului (CPU)

Cat priveste optimizarea procesorului placii de baza, inginerii de la Microsoft vin cu mai multe promisiuni. In prezent procesorul trateaza informatiile tinand cont de solicitarea sistemului, ceea ce inseamna ca firele de executie ale jocului se combina cu cele de executie ale sistemului si ale aplicatiilor din fundal. Ei bine, Microsoft intentioneaza ca o parte dintre nucleele CPU-ului sa se utilizeze numai pentru jocuri, urmand ca restul de nuclee sa fie pastrate pentru sistem. Asta ar determina un consum constant de resurse si o utilizare mai eficienta a firelor de executie.

Introducerea barei de jocuri

Game Bar se va introduce cu scopul de a accesa rapid noile functii. De aici se pot opera usor setarile pentru Game Mode si se pot face screenshot-uri.