Mouse-ul nu mai raspunde la comenzi in Windows 10. Cum se rezolva?

Mouse-ul nu mai raspunde la comenzi in Windows 10. Cum se rezolva?
Cele mai iritante si frustrante probleme ale calculatoarelor intotdeauna au lovit in cele mai proaste momente. O problema le depaseste pe toate: un mouse defect. Fara mouse-ul, navigarea in sistemul de operare devine greoaie. Din fericire, daca nu este o problema hardware-ul a mouse-ului, majoritatea problemelor au o rezolvare. Iata sase moduri in care puteti rezolva problemele mouse-ului in Windows 10.   Spun acest lucru in fiecare articol de depanare pe care il scriu: verificati conexiunile. Este un lucru incredibil de simplu de trecut cu vederea. Uneori, un cablu slab este singurul lucru care creeaza o problema.   Verificati daca adaptorul wireless sau mufa USB nu s-a miscat din portul sau Incercati sa deconectati complet cablul mouse-ului sau adaptorul si sa le reconectati intr-un port diferit Daca este o prima data cand intampinati aceasta problema, repornirea sistemului poate oferi o remediere imediata Daca niciunul dintre aceste sfaturi rapide nu rezolva problema cu mouse-ul in Windows 10, cititi mai departe!  

Drivere incompatibile

Windows 10 are grija de actualizarile de driver pentru majoritatea componentelor hardware. Cu toate acestea, nu este intotdeauna corect si, uneori, nu se gaseste intotdeauna o actualizare a driverului dupa lansare. Asta nu inseamna ca nu puteti instala manual o actualizare a driverului. Tastati Device Manager in bara de cautare din meniul Start, apoi selectati optiunea corespunzatoare. Rasfoiti pana la Mice and other pointing devices, selectati, apoi faceti click dreapta pe intrarea mouse-ului si selectati Propertiesi. Selectati fila Driver, apoi Update Driver (Actualizare driver).  

Mouse-ul „ingheata” si dispare cursorul (sageata) de pe ecran

O problema comuna a mouse-ului in Windows 10 se refera la Realtek HD Audio Manager. Din nefericire, Realtek HD Audio Manager este vinovat pentru problemele cu driver audio, de asemenea. Faceti click dreapta pe bara de jos, selectati Task Manager si mergeti la fila Start-up. Daca vedeti Realtek HD Audio Manager, faceti click dreapta si selectati Dezactivare. Acum, reporniti sistemul. Dezactivarea Realtek HD Audio Manager este o varianta pentru a remedia problemele legate de inghetarea mouse-ului si disparitia cursorului.  

Mouse-ul se misca „in reluare”, se aud beep-uri

Accesati Device Manager si localizati Human Interface Devices. Daca vedeti XINPUT Compatible HID enumerate, aceasta remediere poate functiona bine pentru dvs. In primul rand, va trebui sa descarcati aceasta versiune a adaptorului wireless Xbox pentru Windows si sa o extrageti. Intoarceti-va la listarea XINPUT din Manager dispozitive. Faceti click dreapta si selectati Actualizare software driver apoi alegeti driverul descarcat pentru a finaliza update-ul.  

Touchpad-ul se blocheaza

Unii utilizatori de Windows 10 raporteaza blocarea touchpad-ului intamplator dupa utilizarea tastaturii. Problema pare sa se refere la driverele touchpad Synaptics, eventual un simptom al unei confruntari intre setarile driverului Windows Touchpad si cele pe care le-ati folosi in mod normal. Cautati mouse-ul in bara de cautare din meniul Start  sau in Cortana si selectati Change your mouse settings. In Mouse & touchpad menu veti regasi o optiune pentru optiunile suplimentare ale mouse-ului. Selectati fila ClickPad> S ettings > Advanced Tab. Glisati bara Filter Activation Time inapoi la 0 secunde si apasati OK.

Drivere Nvidia

Dupa actualizarea Windows Fall Creators Update, in octombrie 2018, unii utilizatori au raportat probleme cu mouse-ul in medii de rezolutie inferioara. In mod specific, butoanele mouse-ului continua sa functioneze, dar miscarea se opreste. Pentru a actualiza driverele Nvidia, navigati mai intai la pagina de drivere Nvidia. Selectati produsul dvs. Nvidia din casutele derulante, apoi selectati Pornire cautare. Cele mai recente drivere pentru placa grafica Nvidia vor aparea in rezultatele de mai jos. Descarcati si instalati cea mai recenta versiune.