Nu se mai aprinde laptopul? 5 lucruri pe care trebuie sa le faci ACUM

Nu se mai aprinde laptopul? 5 lucruri pe care trebuie sa le faci ACUM

5 solutii pentru problemele de aprindere a laptopului

Daca laptopul tau nu mai porneste deloc, poti incerca sa-l repari acasa. Iata cateva sfaturi de reparatii care te pot ajuta in acest moment de maxima frustrare.

 

Nu e usor sa spunem exact care este cauza pentru care un laptop nu se mai aprinde. Asta pentru ca in practica pot exista o multime de motive. Cu toate acestea, vom lista in continuare cele mai frecvente cauze si solutii aferente.

Cuprins:

  1. Verifica daca laptopul se alimenteaza
  2. Ce sa verifici atunci cand nu se aprinde ecranul la laptop
  3. Scoate din laptop unitatile USB sau cardurile de memorie
  4. Booteaza in Safe Mode
  5. Verifica daca laptopul are componente defecte

De ce nu se deschide laptopul? - 5 cauze si solutii pe care trebuie sa le incerci

 

Laptopul nu se aprinde? Verifica daca se alimenteaza in mod corespunzator.

 

Aceasta este una din cele mai frecvente cauze pentru care nu se mai aprinde laptopul. Exista mai multe situatii posibile, cum ar fi utilizarea unui alimentator cu o tensiune gresita sau o siguranta arsa la priza.

Daca nu se mai deschide laptopul, exista posibilitatea ca el sa nu se alimenteze cu energie.

In primul rand, verifica bateria. Este incarcata sau nu?

Daca nu esti sigur ca este incarcata si nu exista niciun indicator care sa-ti arate ca ea poarta energie, scoate-o si incearca sa pornesti laptopul doar pe alimentator.

Mai verifica inca o data ca incarcatorul pe care il folosesti este cel compatibil cu laptopul tau. Exista laptopuri ce apartin aceleiasi serii sau aceluiasi brand, dar folosesc incarcatoare diferite.

In continuare verifica daca ai curent in priza si daca stecherul este in regula. Nu uita sa verifici si cablul de la incarcator. Cum laptopurile sunt purtate peste tot este foarte usor ca ele sa se deterioreze (de exemplu, daca din greseala ai pus scaunul pe fir, acesta se poate intrerupe).

 

Nu se aprinde ecranul la laptop. Iata ce ai de verificat!

ecranul laptopului nu se mai aprinde

Uneori este posibil ca laptopul sa porneasca, dar ecranul sa nu afiseze. In acest caz problema este de la display. Prin urmare, incearca sa deconectezi orice dispozitive externe, inclusiv proiectoare sau monitoare, ca sa te asiguri ca nu aceasta este problema laptopului.

 

Daca observi ca LED-ul de alimentare al laptopului se aprinde si chiar poti sa auzi activitate in zona hard diskului sau a ventilatoarelor, insa nicio imagine nu este afisata pe ecran, stinge lumina si vezi daca nu cumva ecranul afiseaza o imagine foarte usor vizibila.

 

Deseori utilizatorii cred ca laptopul nu booteaza si dau vina pe componentele placii de baza, cand de fapt problema este la nivelul displayului.

 

Daca nu se deschide laptopul, dar tu observi o imagine slaba pe ecran, atunci este foarte posibil ca invertorul sa se fi defectat. Invertorul este piesa care schimba curentul direct ce vine de la baterie sau de la sursa de alimentare in curent alternativ, necesar pentru ecran.

 

In cazul in care exista probleme aprindere laptop si ajungi la concluzia ca invertorul este defect, acesta va trebui inlocuit. Poti sa faci tu aceasta operatiune, dar este critic sa cumperi componenta 100% compatibila cu laptopul tau. Din pacate, invertoarele nu sunt atat de ieftine, asa ca nu-ti poti permite sa comanzi un model care nu se va potrivi cu laptopul tau.

 

O alta situatie este atunci cand aparent laptopul nu se deschide, insa tu observi ca el booteaza. Cand se intampla acest lucru, dar tu nu vezi vreo imagine pe ecran, atunci problema ar putea fi panoul LCD. Din fericire, ecranul laptopului se poate schimba, dar aceasta operatiune nu este la indemana oricui.  Aici ai informatii despre costurile inlocuirii unui display laptop.

 

In plus, displayurile sunt destul de scumpe, ceea ce inseamna ca nu-ti permiti sa gresesti atunci cand faci comanda pentru un display nou. Daca vorbim despre un model mai vechi de laptop s-ar putea sa ti se para mai rentabil sa cumperi un laptop nou.

 

Nu se aprinde laptopul? Scoate din laptop unitatile USB sau cardurile de memorie

laptopul nu porneste din cauza la usb

Sa presupunem ca totul este in regula cu sursa de alimentare si cu ecranul, insa laptopul se blocheaza inainte de a incarca sistemul de operare.

 

O cauza destul de comuna in aceasta situatie poate fi o unitate USB sau un card de memorie care a ramas intr-un port USB, respectiv in cititorul de card. In general vei observa ca pe ecran apare un mesaj de eroare care iti spune ca sistemul de operare nu a fost identificat.

 

In cele mai multe asemenea cazuri, BIOS-ul este setat sa incerce bootarea de pe unitatea USB (sau chiar de pe card) inainte de a accesa hard disk-ul intern. La fel de bine se poate intampla sa fi uitat un DVD in unitatea optica.

 

Nu mai porneste laptopul? Booteaza in Safe Mode.

laptopul porneste in safe mode

Solutia aceasta este deseori benefica. Ideea este ca, desi laptopul nu poate boota de pe Windows, s-ar putea ca el sa poata intra in Safe Mode. Pentru aceasta trebuie sa apesi F8 atunci cand laptopul porneste prima data. In continuare o sa poti alege daca vrei sa pornesti laptopul in Safe Mode.

 

Daca vei ajunge pana in Safe Mode, este posibil sa poti anula anumite modificari ce au determinat laptopul sa se manifeste in modul in care o face. De exemplu, poti incerca sa dezinstalezi programele pe care le-ai instalat recent, poti sa renunti la un update de driver recent sau poti sa creezi un cont nou daca ajungi la concluzia ca actualul cont este corupt.

 

Nu porneste laptopul? Verifica daca nu exista componente defecte sau incompatibile.

laptopul nu porneste din cauza la componentele defecte

In cazul in care laptopul nu se mai deschide imediat sau la putin timp dupa ce ai instalat un nou modul de memorie, atunci este posibil ca acesta sa impiedice pornirea normala. Pentru a verifica acest lucru, scoate modulul de memorie pe care l-ai instalat de curand si incearca sa repornesti laptopul. Daca porneste, poti fi sigur ca era o incompatibilitate intre noua memorie si laptop sau ca modulul respectiv era defect.

 

Uneori laptopurile nu pornesc pentru ca exista o problema la nivelul hard diskului sau a placii de baza. Daca ti se pare ca auzi anumite zgomote din zona hard diskului, cel mai probabil acesta este defect. Pentru un diagnostic corect si complet te asteptam sa ne vizitezi in service.Produse recomandate