Program verificare baterie laptop

Program verificare baterie laptop

Bateriile laptopului devin intr-adevar mai slabe si au o durata de viata limitata (in general, sub trei ani, in ultima vreme au aparut laptopuri ale caror baterii dureaza mult mai mult). Aici sunt cateva resurse si sfaturi pentru o verificare.

Program verificare baterie laptop

Battery Eater este un program verificare baterie laptop gratuit pentru Windows care poate efectua un test de incarcare completa a bateriei si va va informa cat timp ar trebuie sa tina aceasta. Daca exista o discrepanta intre ceea ce vedeti in program si realitate, consultati modalitatile de extindere a duratei de viata a bateriei.

Program verificare baterie laptop

Program verificare baterie laptop

In cazul in care bateria laptopului tine doar aproximativ 50% incercati sa recalibrati bateria (detalii mai jos). Daca este 25% sau mai putin, luati in considerare cumpararea unui alte baterii. Desigur, luati in considerare varsta - o baterie de laptop foarte veche va avea nevoie doar de inlocuire.

Recalibrare baterie laptop

Puneti laptopul in sleep mode si incarcati-l complet, apoi lasati bateria complet sa se goleasca complet. Apoi incarcati bateria din nou pana la 100%.

Puteti utiliza un instrument numit BatteryCare, care nu numai ca va monitorizeaza ciclurile de descarcare, dar va poate recomanda si cand sa calibrati bateria.

Maximizarea duratei de viata a bateriei

Daca dupa monitoziarea bateriei constatati ca aveti in continuare timp de functionare redus, iar bateria pare in regula, puteti incerca sa tineti laptopul intr-un loc mai racoros si bine ventilat, sa utilizati modul de hibernare, sa utilizati economizorul de energie din sistemul de operare.

Nu uitati ca atunci cand laptopul este utilizat mai intens, durata de viata a bateriei scade. De exemplu atunci cand ne uitam la un film, facem o procesare grafica, ascultam muzica,  consumul bateriei creste fata de o utilizare normala a laptopului in programe de scris, internet etc.

Majoritatea laptopurilor au o combinatie de taste unde putem scadea luminozitatea laptopului. De obicei regasim FN+sageata in jos, FN+F6, insa putem avea si alte combinatii in functie de modelul laptopului. Cu cat luminozitatea ecranului este mai mica, cu atat bateria laptopului va tine mai mult.