Sfaturi intretinere baterie laptop - formatare baterie laptop

Sfaturi intretinere baterie laptop - formatare baterie laptop

Durata de viata a unei baterii de laptop reprezinta durata in care o baterie isi poate pastra o autonomie similara cu cea pe care a avut-o atunci cand ati achizitionat-o de noua.

Am rezervat acest articol pentru cateva sfaturi legate de intretinerea bateriei. Cititi-le si incercati sa le puneti in practica pentru a va bucura de o baterie cu o autonomie buna pentru timp mai indelungat. Principala caracteristica a unui laptop este mobilitatea sa datorita faptului ca puteti lucra la el pe baterie, fara sa-l conectati neaparat la priza. Daca bateria se defecteaza veti fi nevoit sa va cumparati una noua. La noi gasiti baterii laptop la preturi accesibile. Ar mai fi de spus ca cele mai multe laptopuri comercializate in prezent sunt echipate cu baterii Litiu-Ion.

1. Cand cumparati laptopul sau o baterie noua, va recomandam sa o formatati.

Iata cum puteti face acest lucru: bateria trebuie mai intai incarcata full la 100%, iar apoi trebuie sa utilizati laptopul doar pe baterie pana cand aceasta ajunge la 0%. Dupa aceea incarcati din nou bateria full, la 100%. Ideea acestei formatari este de a obisnui bateria cu sarcina electrica corespunzatoare.

2. Contrar aparentelor, bateria este creata pentru a fi utilizata.

Asta inseamna ca daca va obisnuiti sa tineti laptopul in priza in timp ce lucrati la el, pentru o perioada lunga de timp, chiar daca bateria este plina, exista sanse mai mari ca bateria sa-si piarda din autonomie. La fel se intampla si daca veti scoate bateria, fara sa o incarcati si sa o descarcati periodic. Trebuie pur si simplu sa o folositi.

3. Bateria trebuie tinuta la racoare pentru ca intr-un mediu prea cald ea se poate defecta mai usor.

4. Bateria trebuie incarcata complet.

Nu e necesar sa o lasati sa se descarce de tot, dar incarcarea trebuie facuta pana la 100%. Nu scoateti alimentatorul inainte ca bateria sa se incarce complet.

5. In cazul in care aveti un laptop pe care nu il veti folosi o perioada mai indelungata (sa zicem 1-2 luni) este indicat sa-i detasati bateria si sa o puneti intr-un loc nici prea cald, nici prea rece (21 grade Celsius este ideal).

Si inca un lucru: cand o scoateti din laptop, asigurati-va ca este incarcata la 50%, pentru a evita o descarcare completa (daca o scoateti din laptop goala si o lasati deoparte mai mult de o luna) sau pierderea capacitatii si implicit o autonomie mai mica (daca o puneti deoparte pentru mai mult timp, incarcata full, la 100%).

6. O data la 3 luni efectueaza un ciclu complet de descarcare - incarcare.

7. Cumpara un cooler de calitate, cu ventilatoare, pentru a preintampina incingerea bateriei.

Acestea sunt trucurile pe care ar trebui sa le cunoasteti daca vreti sa protejati bateria laptopului. Pentru inlocuire baterii orice laptop, service-ul nostru va sta la dispozitie.Produse recomandate