Trucuri pentru iPhone care iti vor face viata mai usoara

Trucuri pentru iPhone care iti vor face viata mai usoara

In acest an se vor implini 15 ani de cand pe piata telefoanelor mobile si-a facut aparitia primul iPhone, un dispozitiv mobil dezvoltat de gigantul Apple, care avea sa schimbe definitiv conceptul de telefonie.

 

Pentru astazi ne-am gandit sa-ti dezvaluim cateva dintre secretele pe care un iPhone le ascunde si cu ajutorul caruia iti vei putea utiliza mai usor telefonul personal.

 

 

Cum afli cine te suna sau cine iti scrie?

 

Pentru persoanele din lista ta de contacte vei putea seta sunete personalizate pentru sunetul de apel ori pentru cel de mesaj-text.

Pentru asta trebuie sa accesezi Contacts, sa selectezi un contact si sa apesi Edit. Apoi, selecteaza Ringtone si alege Default.

Aici vei putea seta un sunet personalizat de apel sau de mesaj si, astfel, vei stii cine te suna sau cine iti scrie fara sa te uiti la telefon.

 

Cum accesezi rapid Cautare si Sugestii Siri?

 

Pentru a accesa rapid optiunile Cautare si Sugestii Siri direct din ecranul de pornire sau din ecranul blocat trebuie sa glisezi in jos in mijlocul ecranului si, astfel, va aparea un camp de cautare.

Daca ecranul este blocat, cand vei incerca sa accesezi rezultatul cautarii ti se va cere sa te autentifici.

 

 

Cum faci o poza in timp ce filmezi?

 

Daca vrei sa realizezi o fotografie in timp ce realizezi o filmare va trebui sa apesi un mic buton situat langa butonul de inregistrare si, astfel, vei face o poza fara sa opresti filmarea.

 

Trucuri pentru iPhone care iti vor face viata mai usoara

 

Cum stergi o cifra in calculator?

 

Daca introduci gresit o cifra in calculator o poti sterge foarte simplu. Trebuie doar sa glisezi cu degetul in partea de sus a ecranului, spre stanga sau spre dreapta, si cifrele se vor sterge de la ultima catre prima. Daca vrei sa copiezi o cifra va trebui sa atingi prelung acea cifra si apoi sa selectezi optiunea Copy.

 

Trucuri pentru iPhone care iti vor face viata mai usoara

 

Cum stergi un text fara a-ti folosi degetele?

 

Una dintre functiile pe care nu multi le stiu este cea care iti permite sa stergi un text scris fara sa-ti folosesti degetele. Tot ceea ce ai de facut este sa scuturi iPhone-ul si textul se va sterge instant.

Daca te razgandesti trebuie doar sa scuturi din nou telefonul si textul iti va reaparea pe ecran.

 

Cum adaugi mai multe poze in alte aplicatii?

 

Apasa prelung o poza pana cand primesti un feedback haptic. Apoi, trage fotografia in alta zona a ecranului, dar nu-i da drumul.

Selecteaza alte fotografii cu un alt deget pentru a le grupa, treci in alta aplicatie in timp ce inca le tii grupate, iar in final va trebui sa ridici degetul pentru a le elibera.

 

Cum masori diverse obiecte cu propriul iPhone?

 

Cand nu ai la indemana o ruleta sau un metru poti folosi propriul iPhone pentru a masura diverse obiecte. Pentru asta lanseaza aplicatia Measure si tine telefonul astfel incat camera sa „vada” obiectul pe care vrei sa il masori.

Apoi, muta iPhone-ul pana cand apare un cerc alb cu un punct in mijloc, aliniaza punctul cu marginea obiectului si apasa butonul „+”. In final, trage la marginea opusa a obiectului, apasa din nou butonul „+”, iar aplicatia va afisa dimensiunea aproximativa.

 

Trucuri pentru iPhone care iti vor face viata mai usoara