Tutorial Windows 10: Cum sa ai un ecran mai luminos (Adaptive Brightness)?

Tutorial Windows 10: Cum sa ai un ecran mai luminos (Adaptive Brightness)?

Incercati sa cresteti luminozitatea ecranului din tastatura, dar observati ca nu reusiti. Ciudat? Pentru ca ieri ati reusit sa faceti acest lucru. Nervos va ridicati de la birou si va schimbati pozitia in speranta de a va putea bucura o lumina mai potrivita. Si deodata observati ca ecranul devine intr-adevar mai stralucitor.

Ce se intampla?

Va explicam in cele ce urmeaza:

Luminozitate adaptiva in Windows 10

O data cu Windows 10 si cele mai noi sistemele de operare pentru laptopuri, Microsoft a a introdus o functie speciala numita luminozitate adaptiva. Adaptive brightness se refera de fapt la o reglare automata a luminozitatii ecranului. Majoritatea displayurilor folosesc senzori de lumina ambientala pentru a detecta nivelul de lumina din jur.

Functia de Adaptive brightness se foloseste de senzorii de lumina ambientala si ajusteaza automat afisajul pentru a se mula cat mai bine pe conditiile de luminozitate din exterior. Automat, Adaptive brightness este strans legata de cresterea duratei de viata a bateriei, pentru ca luminozitatea "mananca" multe resurse energetice in mod normal.

Totusi, s-ar putea sa nu va intereseaze cat tine bateria si sa va doriti de fapt un ecran bine luminat ca sa va puteti face treaba si sa lucrati confortabil. Apoi, senzorul de lumina ambientala nu este perfect ceea ce inseamna ca pot aparea frecvent neconcordante de perceptie a luminozitatii ambientale. Din fericire, puteti rezolva aceasta problema.

1. Deschideti Power Options. Dati click pe butonul de Start, cautati Power Options si lansati sectiunea corespunzatoare de Control panel.

Cum sa ai un ecran mai luminosCum sa ai un ecran mai luminos

2. Edicati setarile de luminozitate. Pur si simplu trebuie sa faceti click pe Change

Cum sa ai un ecran mai luminosCum sa ai un ecran mai luminos

Acum faceti click pe Change advanced power settings pentru a lansa setarile avansate ale optiunilor de pornire.

Cum sa ai un ecran mai luminos Cum sa ai un ecran mai luminosCum sa ai un ecran mai luminosCum sa ai un ecran mai luminos

3. Editati paramentrul de luminozitate adaptativa (Adaptive Brightness). Derulati in jos pana ajungeti la sectiunea Display. Faceti click pe semnul + pentru a vizualiza submeniurile. Acum faceti click pe semnul + din dreptul optiunii Enable adaptive brightness. Faceti modificarile pe care vi le doriti, dupa care salvati dand click pe OK.

Cum sa ai un ecran mai luminosCum sa ai un ecran mai luminos

Recomandarea noastra este sa setati Adaptive Brightness pe ON atunci cand rulati pe baterie si sa o dezactivati atunci cand sunteti cu laptopul conectat la priza. In acest mod veti beneficia de avantajele fiecarei metode: veti extinde durata de functionare a bateriei atunci cand aveti setat Adaptive Brightness si va veti putea bucura de o luminozitate mult mai buna pe display atunci cand doriti acest lucru.