Tutorial Windows 10: Am uitat parola! Cum ma pot conecta? - Picture Password sau cont Microsoft

Tutorial Windows 10: Am uitat parola! Cum ma pot conecta? - Picture Password sau cont Microsoft

Aceasta este o problema adesea intalnita care ne ingrijoreaza mai ales cand nu am creat discul de resetare pentru resetarea parolei uitate in Windows 10. Dar asta inseamna ca nu mai putem intra in Windows 10 daca am uitat parola contului Microsoft si parola de administrator? Cu siguranta nu. Va aratam in continuare cum va puteti conecta la Windows 10 daca ati uitat parola de logare.

Exista 3 proceduri, iar in acest tutorial ne vom referi la primele doua, urmand ca intr-o noua postare sa discutam si despre a treia metoda.

1. prin cod PIN sau Picture Password 2. prin contul de Microsoft si parola noua 3. Administrator fara parola

1. Conectati-va la Windows 10 prin cod PIN sau Picture Password.

Daca puteti sa accesati calculatorul cu Windows 10 atunci optiunile de conectare (parola, cod PIN si Picture Password) pot fi usor create din meniul Start -> Settings -> Accounts -> Optiuni de conectare pentru utilizatorul curent. Prin urmare, daca v-ati uitat parola de administrator, puteti folosi codul PIN si Picture Password pentru a va conecta la un laptop. Dati click pe optiunile de conectare din caseta de introducere a parolei din ecranul de conectare si selectati codul PIN sau Picture passsword. Apoi introduceti patru caractere digitale sau trasati trei semne pe imaginea de pop-up.

2. Logati-va la Windows 10 folosind noua parola a contului Microsoft.

Daca puteti vizualiza contul Microsoft (un cont cu adresa de email) pe ecranul de conectare, puteti sa va resetati parola. Apoi pur si simplu va conectati la Windows 10 folosind contul Microsoft si parola cea noua. a) Pe un alt laptop/ calculator mergeti la pagina de resetare a parolei Microsoft: account.live.com/password/reset b) Selectati motivul pentru care doriti resetarea parolei si introduceti contul Microsoft de care aveti nevoie pentru resetare. c) Verificati contul Microsoft cu email sau telefon. d) Introduceti noua parola de doua ori pentru a reseta contul Microsoft. e) Selectati contul Microsoft pe ecranul blocat de conectare la Windows 10 si introduceti noua parola de acces. Merita sa incercati aceste doua proceduri mentionate mai sus. Dar nu trebuie sa va faceti griji nici daca nu gasiti alte optiuni de conectare pentru administrator sau nici un cont Microsoft in ecranul de login.