Verificati si reparati erorile de HDD cu acest program gratuit

Verificati si reparati erorile de HDD cu acest program gratuit

HDD-ul este cea mai vulnerabila componenta dintr-un laptop. Cand va este lumea mai draga se poate intampla ca el sa dea erori.

Iata un program care va poate ajuta sa verificati starea hard diskului si eventual sa reparati erorile minore.

Folositi CheckDrive - descarcati gratuit de aici https://checkdrive.en.softonic.com/

Avantajele programului CheckDrive :

- Scaneaza HDD-ul si repara erorile - Analizeaza HDD-ul si fisierele sterse - Arata statusul defragmentarii - Este gratuit - Este simplu de folosit pentru ca are o interfata grafica atractiva, cu posibilitate de vizualizare a tututor optiunilor frumos organizate pe tab-uri

Dezavantaje:

- Nu va arata detalii despre erorile identificate. - Dupa instalare, trebuie sa-l activati pe pagina distribuitorului (folosind adresa de email).

erori HDDerori HDD

Chiar si asa este un utilitar bun atunci cand vreti sa stiti mai multe detalii despre starea HDD-ului dumneavoastra.

Pentru verificarea HDD-ului, alegeti partitia dorita folosind interfata CheckDrive. Scanarea dureaza doar cateva minute, iar in acest timp ar trebui sa lasati laptopul in liniste, fara sa lucrati la el. Programelul nu afecteaza prea mult resursele de sistem, iar la final vi se afiseaza confirmarea de scanare si rezultatele acesteia.

Daca utilitarul gaseste erori pe HDD, in mod automat le puteti vizualiza intr-un raport sau puteti sa cautati detalii pe internet. Sigur, daca eroarea nu este grava, puteti trece mai departe ignorand-o.

In ceea ce priveste repararea erorilor, aceasta se face in mod automat folosind utilitarul Windows CHKDSK la urmatorul restart al sistemului de operare.

In tab-ul Drive Information vi se afiseaza mai multe detalii legate de partitia selectata, precum si numele, tipul si capacitatea HDD-ului. Tot aici puteti verifica starea de sanatate a HDD-ului (cu SMART).

Una din optiunile interesante ale programului, este faptul ca va ofera posibilitatea informarii periodice cu privire la starea HDD_ului (printr-o fereastra tip pop-up). Pentru optiuni avansate puteti cumpara versiunea Pro a acestui utilitar.