WhatsApp - acum nu mai ai nevoie mereu de telefon

WhatsApp - acum nu mai ai nevoie mereu de telefon

WhatsApp testeaza o noua functie care va permite utilizatorilor sa trimita mesaje fara a fi necesara conectarea la telefon. In prezent, persoanele care vor sa folosească aplicatia web trebuie sa aiba baterie la smartphone pentru ca cele doua sa fie conectate.

 

Noua functie, lansata ca un test beta pentru un „grup mic de utilizatori”, le va permite sa trimita si sa primeasca mesaje „chiar daca bateria telefonului este descarcata”. Pana la alte patru dispozitive - cum ar fi computerele si tabletele - pot fi utilizate impreuna, a anunţat WhatsApp.

 

In prezent, desi poate fi accesat in paralel de pe mai multe dispozitive, WhatsApp depinde de telefon. Totul trece prin filtrul telefonului mobil, acesta fiind singurul care detine cheia necesara decriptarii mesajelor. Dependenta de telefon este un mare inconvenient pentru utilizatori, care trebuie sa autentifice prin intermediul acestuia sesiunile de pe alte dispozitive. Daca se descarca bateria telefonului, s-au terminat si sesiunile de pe celelalte dispozitive.

 

Varianta beta permite conectarea la acelasi cont a altor patru dispozitive, in afara smartphone-ului, care sa nu fie telefoane. Cu alte cuvinte, poate fi folosit un singur telefon, in vreme ce restul dispozitivelor pot fi tablete ori desktop-uri.

Oficialii WhatsApp au explicat si de ce dureaza atat de mult dezvoltarea suportului multi-device. Totul este legat de criptare. De la o singura cheie de criptare, se trece la folosirea cate unei chei de criptare pe fiecare din dispozitivele conectate la cont.

Dupa ce se vor identifica si rezolva eventualele probleme tehnice, va fi extins accesul la un numar mai mare de utilizatori.