[Win 10] Stergeti versiunile File History si castigati mai mult spatiu pe hard

[Win 10] Stergeti versiunile File History si castigati mai mult spatiu pe hard

Intr-un tutorial anterior va aratam cum puteti sterge fisierele de care nu aveti nevoie (inclusiv fisierele temporare) pentru a elibera spatiu pe hard disk. Continuam in acelasi registru si azi va prezentam inca o modalitate prin care puteti "curata" hard diskul pentru a avea la dispozitie mai mult spatiu de stocare.

Stergeti versiunile File History

Daca nu mai aveti spatiu pe unitatea hard disk externa, este posibil sa fi configurat File History pentru a va pastra intotdeauna fisierele in siguranta (back up).

Totusi este putin probabil ca ati umblat doar la setarile de baza, care in mod implicit creaza copii ale fisierelor dumneavoastra la fiecare ora si le salveaza pentru totdeauna. Aceasta configurare poate utiliza rapid o cantitate mare de spatiu de stocare, micsorand in acest mod spatiul disponibil pe car l-ati putea folosi pentru alte stocari.

Iata cum puteti sa schimbati setarile versiunii File History si cum sa folositi utilitarul de curatare pentru a sterge versiunea mai veche a fisierelor si folderelor.

1. Folositi tasta Windows + tasta X pentru a deschide meniul Power User. Slectati Control Panel.

2. Faceti click pe File History.

3. In panoul din stanga dati click pe Advanced settings.

4. Sub Versiuni, schimbati optiunile implicite dand click pe meniul derulant din partea dreapta pentru salvarea copiilor fisierelor si pentru pastrarea versiunilor salvate la cele mai bune optiuni ce se potrivesc nevoilor dumneavoastra. De exemplu, puteti selecta ca salvarea sa se faca la fiecare 12 ore si respectiv la 3 luni.

5. Click pe linkul "Clean up versions".

6. In utilitarul "File History Cleanup" selectati versiunile fisierului pe care vreti sa le stergeti (din meniul drop-down). De exemplu, selectati optiunea "All but the latest one" daca doriti sa obtineti mai mult spatiu pastrand doar o versiune a fisierelor.

7. Click pe butonul "Clean up" pentru a finaliza procesul.

8. Click pe butonul "Save changes" din "Advanced settings" pentru a implementa noile modificari.

Realizand aceste setari, veti recupera o cantitate semnificativa de spatiu, iar viitoarele copii de rezerva (backup-uri) ale File History vor necesita mai putin spatiu, deoarece veti fi redus frecventa de realizare a copiilor.