Windows 10 – Cum sa dai Shutdown sau Sleep folosind tastatura

Windows 10 – Cum sa dai Shutdown sau Sleep folosind tastatura

Ai fost vreodata in situatia de a opri laptopul fara a folosi mouse-ul? Poate vrei o varianta mai rapida de a pune laptopul in Sleep pentru ca mouse-ul nu merge, sau pur si simplu cauti o metoda eficienta.

 

Metoda 1: Comanda rapida din meniul Power User

 

Cea mai fiabila comanda rapida de sleep in Windows 10 nu este o adevarata comanda de la tastatura, ci este o secventa rapida de taste. Cu toate acestea, deoarece functioneaza fara nicio configurare initiala, fara a folosi vreo aplicatie, aceasta este cea mai buna metoda in majoritatea cazurilor.

 

Apasati Win + X pentru a deschide meniul Power User. Veti observa caractere subliniate care corespund tastelor de comanda rapida pentru actiunile respective. Apasati U, apoi utilizati una din urmatoarele taste pentru Shutdown, Sleep sau pentru a efectua alte actiuni legate de alimentare:

 

   * Apasa tasta U din nou petru shut down Windows.

   * Apasa tasta R pentru restart.

   * Apasa S pentru functia Sleep.

   * Apasa H pentru functia Hibernate.

   * Tasteaza I pentru log out.

Windows 10 – Cum sa dai Shutdown sau Sleep folosind tastatura

Metoda 2: Comanda rapida Alt + F4 pentru modul Sleep

 

După cum probabil stii deja, apasarea Alt + F4 inchide fereastra curenta. Cu toate acestea, daca nu exista o fereastră selectata, poti utiliza Alt + F4 ca o comandă rapida pentru Sleep in Windows 10.

Pentru a te asigura ca nu ai nici o aplicatie selectata, apasa Win + D pentru a afisa desktopul. De acolo, tasteaza rapid Alt + F4 si se va deschide caseta de dialog Shut Down Windows.

Windows 10 – Cum sa dai Shutdown sau Sleep folosind tastatura

In functie de sistemul de operare, probabil ca vei vedea in mod implicit Shut Down sau Sleep in caseta derulanta. Daca esti multumit de asta, trebuie doar sa apesi Enter pentru a confirma selectia. In caz contrar, va trebui sa utilizezi sagetile pentru a comuta la alte optiuni, apoi apasa Enter cand esti gata.