La fel ca in cazul Windows Vista, Windows 7 se poate instala in mai multe versiuni. Pe care o alegeti tine de dumneavoastra si de nevoile curente. Sunt atat de multe versiuni de Windows 7 incat se poate crea usor confuzie in randul clientilor. Ce se intampla daca laptopul vine cu o versiune ieftina si in timp constati ca aceleia ii lipseste niste functii de care aveti nevoie?

Iata de ce este recomandat sa stii cu ce se diferentiaza o versiune de Windows 7 de alta, chiar daca cele mai multe laptopuri vin azi instalate cu Windows 10 si cei mai multi utilizatori deja au facut upgrade la aceasta noua versiune.

Versiuni Windows 7:

– Windows 7/10 Starter
– Windows 7/10 Home Basic
– Windows 7/10 Premium
– Windows 7/10 Professional
– Windows 7/10 Enterprise
– Windows 7/10 Ultimate

Prin urmare sunt 6 versiuni. Din toate acestea cele mai importate raman 4 si anume Windows 7 Starter, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional si Windows 7 Ultimate. Asta pentru ca versiunea Home Basic se comercializeaza doar in cateva state, in timp ce Enterprise este destinata companiilor.

Windows 7/Windows 10

Windows 7/Windows 10

La fel ca la Windows Vista, daca doriti sa aveti toate functiile disponibile, atunci trebuie sa alegeti versiunea Ultimate. In cazul in care nu vreti sa descoperiti ca sunteti foarte limitat in ceea ce priveste anumite actiuni, atunci este de preferat sa evitati prima versiune (Starter). De exemplu, avand instalat Windows 7 Starter o sa vedeti ca nu puteti sa schimbati Wallpaper-ul conform preferintelor. Prin urmare, ca sa fiti sigur ca nu aveti probleme in ceea ce priveste versiune aleasa, va recomandam Windows 7 Premium sau Professional.

Pentru versiunea pe 32 de biti aveti nevoie de un procesor de minim 1 GHz, 1 GB RAM si 16 GB spatiul disponibil pe hard disk. In cazul versiunii pe 64 de biti aveti nevoie de 2 GB RAM si 20 GB Spatiu pe HDD. Home Premium pe 64 biti suporta 16 GB ram, iar Professional-ul 192 GB. Home Premium suporta 1 procesor, in timp ce professional suporta doua procesoare. Home Premium nu face backup in retea, dar Windows 7 Professional permite Backup si Restore Center. Functiile Cripare sistem de fisiere, Remote Desktop, XP Mode nu sunt disponibile pe Windows 7 Home, ci doar pe Windows 7 PRO.

Acestea fiind spuse, speram ca va fi mai usor sa aflati ce versiune de Windows 7 folositi sau de ce versiune aveti nevoie.

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.