Ce sa faci daca laptopul se blocheaza – Cred ca toata lumea s-a confruntat cu aceasta problema macar o data. Daca vi se intampla acum si dumneavoastra, iata ce trebuie sa stiti si ce puteti face in continuare.

Aceasta problema poarta denumirea de “freeze”, ceea ce inseamna ca laptopul ingheata si refuza sa mai raspunda la comenzi. Cel mai adesea daca il opriti din buton si il reporniti problema va disparea. Dar oare ce ascunde ea?

De ce se blocheaza laptopul?

Exista 3 cauze principale.

1. Supraincalzirea. Exact, din cauza supraincalzirii laptopurile se pot inchide singure. Daca praful se acumuleaza in interior si coolerul nu mai functioneaza cum trebuie, laptopul se va bloca. La fel se intampla si daca folositi laptopul pe brate sau pe paturi si obstructionati aerisirea. In cazuri extreme, placa de baza se va arde. Altfel puteti lua masuri pentru a evita o blocare ulterioara. Folositi laptopul pe suprafete plane, fiti atent sa nu blocati aerisirea si faceti o curatare periodica de praf cel putin o data la doua luni ( detalii aici https://www.onlaptop.ro/reparatii-laptop/curatare-laptop-de-praf/ )

2. Va mai trebuie memorie ram . Este prea putina memorie pentru ca laptopul sa poate deschide aplicatiile pe care le doriti. In acest caz este indicat sa mai adaugati memorie in laptop sau sa schimbati modulul existent cu unul de capacitate mai mare.

3. Probleme software . Pot fi diverse lucruri care impiedica buna functionare a laptopului, inclusiv virusi sau modificari in BIOS.

Ce sa faceti cand laptopul se blocheaza?

– Daca laptopul intra in “freeze” trebuie sa inchideti aplicatia ce face probleme. O sa observati ca nu o veti putea inchide ca de obicei apasand x-ul din partea dreapta sus. Trebuie sa intrati in Task Manager, iar pentru a face acest lucru apasati CRT + ALT + Del. Toate trei tastele in acelasi timp. In anumite situatii nu veti putea inchide nici de aici programul, asa ca nu va mai ramane decat sa dati Restart la laptop.

– Dupa ce ati inchis laptopul, verificati daca acesta nu este prea fierbinte. Uitati-va in general in zona cooler-ului si a placii de baza. Ridicati laptopul usor si incercati sa va uitati in zona coolerului. Este plin de praf ? Exista vreun material mai mare care obstructioneaza aerisirea ?

– In cazul in care laptopul dumneavoastra se blocheaza in mod frecvent ne puteti suna la numerele de telefon 0761 431 575 si 0761 431 576, iar in urma unui diagnostic gratuit va vom putea ajuta cu o solutie optima.

3 Response Comments

 • Bogdan  22/02/2019 at 16:44

  Hello, la mine se blocheaza laptopul (pe care il am de maxim 6 luni), dupa care isi da singur restart. Precizez ca am instalat windows 10 pe el. Nu inteleg ce are, nu i-am facut nici un update, laptopul e aproape nou, nu l-am scapat, nu are praf.

  Răspunde
  • admin  25/02/2019 at 09:37

   Salut, Bogdan! Fara o verificare nu putem sa spunem exact ce are, doar putem face presupuneri. Daca ai ceva cunostinte poti verifica RAM-ul si HDD-ul, de asemenea trebuie sa ai in vedere pasta de pe procesor sa mai fie acolo.

   Răspunde
 • Nicu și Celica Vranciu  29/05/2018 at 17:57

  Mulțumesc! A mers din prima:)) CTR + ALT +DEL.

  Răspunde

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.