Scoateti laptopul nou-nout din ambalaje si il porniti pentru prima data. Apoi treceti prin configurarea de Windows si sunteti gata, nu? Nu chiar. Notebook-ul dvs nu este gata pana nu faceti cateva mici optimizari.

Pasul 1: Rulati toate actualizarile Windows

Computerul dvs. va descarca, probabil, o serie de actualizari Windows 10 pe cont propriu. De ce sa nu le instalati manual, acum?

Scrieti „updates” in casuta de cautare.

 

Click “Check for updates.”

 

Windows va incepe sa caute si sa descarce actualizari, dar nu trebuie sa asteptati finalizarea acestui proces inainte de a trece la urmatoarea sarcina.

Pasul 2: Dezinstalati Bloatware

Majoritatea furnizorilor de PC-uri au pus pe computer o multime de programe preinstalate. Antivirus pentru 30 zile, sau jocuri (de ex Candy Crush), toate acestea folosesc resursele de sistem, si ar fi bine sa le dezinstalati.

Accesati meniul „Setari”

 

Selectati System

Selectati Apps and Features din meniul din stanga.

 

Selectati aplicatia pe care vreti sa o dezinstalati.

 

Click Uninstall.

 

 

Pasul 3: Copiati sau sincronizati fisierele

La ce bun un nou laptop daca nu aveti toate documentele la indemana? Exista mai multe modalitati posibile de mutare a documentelor, fotografiilor, videoclipurilor si a altor fisiere cheie de pe un computer vechi.

 • OneDrive Sync: Daca fisierele importante sunt stocate in OneDrive, acestea se vor descarca automat pe calculatorul nou odata ce va conectati la noul PC cu contul dvs. Microsoft
 • Dropbox sau Google Drive: Aceste servicii functioneaza la fel ca OneDrive, dar nu sunt preinstalate in Windows (cu exceptia cazului in care producatorul de laptop le-a pus acolo). Daca le-ati folosit pentru a stoca fisiere pe vechiul computer, instalati-le pe cel nou.
 • Copiati manual fisierele. Selectati toate fisierele din bibliotecile Documente, Muzica, Video si Fotografii, copiati-le pe o unitate externa (ex .: Flash drives) si apoi copiati-le pe noul laptop. Acest lucru este un pic obositor, asa ca va recomandam sa utilizati spatiul de stocare Cloud, daca este posibil.

Pasul 4: Instalati Antivirus

Software-ul antivirus este important, indiferent cât de atent credeti ca sunteti pe internet. Daca dati click pe un link gresit, intregul computer ar putea deveni victima unei infectii malware – un scenariu ingrozitor care poate fi, in general, evitat cu unele programe antivirus bune. Este esential sa aveti un software antivirus care sa va protejeze PC-ul de amenintari.

Pasul 5: Configurati Windows Hello cu amprenta sau recunoastere faciala

Multe laptop-uri de ultima generatie vin fie cu un cititor de amprente, fie cu o camera cu infrarosu pentru recunoasterea faciala. Daca aveti oricare dintre acestea, trebuie sa configurati Windows Hello, o functie care va permite sa va conectati cu un deget sau o privire.

 1. Accesati meniul Settings.
 2. Click Accounts

 

Selectati Sign-in options

Click pe Set up button fie la amprenta, fie la recunoastere faciala.

Click Get Started.

 • Glisati degetul (pentru cititorul de amprenta) sau priviti camera (pentru recunoasterea fetei) conform indicatiilor. Daca nu aveti un cititor de amprenta sau o camera IR, Windows 10 nu va va lasa sa continuati.

Click Set up PIN.

Windows 10 necesita un cod PIN ca rezerva, in cazul in care degetul sau fata dvs. nu se inregistreaza. Nu vi se va cere sa faceti acest lucru daca aveti deja un cod PIN.

Tastati un PIN si dati click pe OK.

Pasul 6: Instalati browserul

Microsoft Edge Browser este rapid, usor si cu siguranta merita luat in considerare. Cu toate acestea, daca sunteti obisnuit sa utilizati Chrome si Firefox si aveti conturi si / sau extensii configurate in ele, veti dori imediat browserul dvs. preferat. Pentru a seta noul browser ca implicit, urmati acesti pasi.

 1. Descarcati si executati programul de instalare a browserului dorit
 2. Accesati meniul setari
 3. Click System
 4. Selectati Default Apps din meniul din stanga/

 

Faceti clic pe pictograma browserul Web si selectati care browser vreti sa fie cel implicit.

Pasul 7: Reglati afisajul

Puteti controla dimensiunea obiectelor desktop folosind o caracteristica Windows cunoscuta sub numele de scalare afisare. Daca continutul pe ecran este prea mic pentru dvs., puteti transforma scalarea pâna la 125 sau chiar 150%.

 1. Faceti clic dreapta pe desktop si selectati Display Settings.

 

Modificati setarea meniului sub “Change the size of text, apps . . . “

Restartati laptopul.

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.