Fara indoiala, Google Chrome nu este la fel de prietenos ca browser-ul Microsoft Edge. Cu toate acestea, aveti posibilitatea sa optimizati unele setari in Chrome pentru a obtine mai mult sprijin touch pentru tableta Windows sau pentru computerul cu ecran touch.

Google Chrome

Google Chrome

Urmatoarele setari vor forta Chrome-ul sa recunoasca ceea ce tastati de obicei si sa adauge caracteristici precum new copying si pasting pentru URL.

Alegeti care setare de mai jos vi se potriveste mai bine sau, de ce nu, incercati-le pe toate.

1. Tasati chrome://flags in bara de cautare si tasati enter

2. Apasati CTRL+F pentru a deschide cautarile

3. Cautati setarile de mai jos si schimbati-le:

a. Activati touchscreen-ul pentru evenimente: Schimbati de la AUTOMATIC la ACTIVAT/ENABLE. Acest lucru va determin Chrome sa va ofere intotdeauna suport touchscreen precum cel pentru marire sau apasand si tragand pentru derulare.

b. Link Disambiguation Popup: click pe Activat/ENABLE. Acest lucru va va permite sa mariti spatiul intre link-uri atunci cand sunt mult prea apropiate unul fata de celalalt, reusind sa evitati astfel sa tastati link-ul gresit.

c. Activati Drag si Drop. Modificati din modul Default in Enable. Acest lcuru va va permite sa tineti apasat pe un element in Chrome precum o imagine, pentru ca mai apoi sa folositi drag and drog.

d. Activati text editing. Modificati din modul Default in Enable. Acest lucru va va permite sa faceti lucruri precum Copy, Cut, Paste sau Delete atunci cand va aflati intr-un text. Nu veti gasi acesta optiune insa in ultima versiune de Chrome (49.0), de vreme de este legata de optiunea “Enable touch events”, dar daca folositi o versiune veche de Chrome o veti gasi acolo.

4. Click pe Relaunched Button din partea de jos a paginii pentru a putea restarta Chrome-ul si a active noile setari.
Setarile de mai sus au rolul de a va ajuta sa va descurcati mai bine atunci cand folositi Chrome. In plus, daca veti vrea sa obtineti un on-screen keyboard care sa apara de fiecare data cand atingeti un text, atunci incercati extensia Virtual keyboard. Nu functioneaza pentru fiecare camp de text, dar va poate ajuta sa scutiti timp atunci cand vreti sa cautati ceva pe Google.

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.