HDD defect!! – 7 Stadii ale durerii – a doua parte
5 (100%) 1 vote

Discutam in articolul precedent despre primele stadii ale durerii provocate de pierderea unui hard disk cu date importante: soc si negare, respectiv durere si vina. Iata mai departe urmatoarele stadii.

3. Furie. Este mai usoara comparativ cu vinovatia. Daca nu vreti sa va invinovatiti, atunci cel mai probabil va veti varsa furia pe altcineva. Puteti suna la firma de unde ati cumparat laptopul (recent) si sa le cereti socoteala pentru ca v-au vandut un hard disk vulnerabil, care s-a defectat prea usor.

4. Negocierea. Puteti incerca sa negociati… cu hard diskul defect. Poate ca va spuneti ca veti face defragmentare in fiecare saptamana, numai sa-si revina hard diskul si sa va puteti accesa datele. “Intoarce-te cu toate pozele mele si iti dau un desert!”. Desigur, acest lucru nu functioneaza. Hard diskul este in continuare defect. Veti folosi in zilele urmatoare laptopul unui prieten sau laptopul dumneavoastra cu hard diskul nou pe care tocmai l-ati instalat, dar stiti ca nu va fi acelasi lucru.

5. Depresie si tristete. Incepeti sa constientizati cu adevarat ca hard diskul defect nu o sa-si mai revina. Va ganditi cu nostalgie la momentele cand lucrati pe vechiul hard disk si puteati accesa Netflix. Sau la cat de rapid si eficient era acel hard disk in vremurile sale bune.

6. Testare si revenire. In acest stadiu realizati ca nu veti mai putea accesa niciodata informatiile vechi, dar intelegeti ca este timpul sa mergeti mai departe. Pana la urma a fost doar un hard disk si l-ati inlocuit cu unul nou in service laptop. Din greseli invatati, asa ca de acum veti face backup mai des pentru a evita repetarea incidentului.

7. Acceptare. In sfarsit ati acceptat in totalitate ca ati pierdut toate informatiile pe care le-ati avut pe acel hard disk. Desi regretati acest lucru, va decideti sa mergeti mai departe si sa cumparati un hard disk nou, de capacitate considerabila… de ce nu chiar un SSD ca tot umbla vorba ca acesta este mai fiabil comparativ cu un HDD. Deci cumparati un alt hard disk de o calitate mai buna. Incepeti sa-l populati cu noi poze si jocuri.

Concluzie

Unitatile hard disk tind sa faca parte din fiecare aspect al vietii noastre. Cand se defecteaza este ca si cum ai pierde o parte importanta de munca si amintiri…mai ales daca nu aveati back-up. Este recomandat sa faceti periodic copii de siguranta ale pozelor si datelor stocate, mai ales daca tineti foarte mult la acestea.

Pentru erori de hard disk, zgomote ciudate emise in zona diskului, ecrane albastre etc va asteptam in service pentru a rezolva problema rapid si usor. Nu asteptati sa treaca timpul si nu lasati pe maine ce puteti face azi.

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.

Loading...
Sună acum
Adresa