HDD defect – 7 Stadii ale durerii – prima parte
5 (100%) 5 votes

Pierderea unor date importante poate fi o experienta dramatica pentru multi dintre noi. In acest articol structurat in doua parti vom enumera pe rand stadiile prin care poate trece o persoana atunci cand se confrunta cu pierderea datelor importante – de la acceptare pana la recuperare.

Prima data merita sa mentionam ca HDD-urile nu sunt simple componente, ci bucati din viata noastra. Multe persoane vad hard diskurile ca fiind ceva mai mult decat niste unitati simple de stocare, ci un “camin” pentru toate fotografiile, documentele personale, jocurile si fisierele importante. De exemplu, sa luam un tip obisnuit – Mihai, care avea un laptop cu un hard drive ticsit bine cu o multime de fisiere si poze necesare pentru munca, amintiri si relaxare. Cand hard diskul laptopului a clacat – lumea lui s-a zdruncinat. In afara de a fi extrem de frustranta, defectarea hard diskului reprezinta o pierdere uriasa. Ar putea dura ceva timp pentru a strange din nou datele pierdute.

Procesul de recuperare poate trece prin urmatoarele etape:

1. Soc si negare. Hard diskul laptopului moare chiar in fata dumneavoastra. Laptopul da ecrane albastre. Singurul lucru la care va mai ganditi este “Am prea multe date importante pe acest hard disk”. Laptopul acela v-a fost cel mai bun prieten. Ati jucat impreuna World of Warcraft si Sims. Ati vizionat filme impreuna. Acum hard diskul s-a prapadit, impreuna cu toate datele importante.
Incercati orice. Poriti si opriti laptopul in mod repetat, in speranta ca hard diskul va boota. Veniti cu el in service doar pentru a va comunica ceea ce deja stiti. La inceput nu veti deplange atat de mult pierderea hard diskului ce continea datele dumneavoastra. Dar veti avea o privire pierduta, un soc.

2. Durerea si vina. Dupa ce va reveniti din soc, trebuie sa acceptati ca hard diskul laptopului s-a defectat. In tot acest timp, va puteti intreba daca ati fi putut preveni defectarea hard diskului. Pe undeva poate rasari un sentiment de vina: “De ce nu am observat simptomele?!! Trebuia sa-mi dau seama ca ceva nu era in ordine atunci cand laptopul s-a inchis singur. SAU De ce nu am fost mai devreme cu laptopul in service atunci cand hard diskul a inceput sa dea erori?” Sunteti convins ca defectiunea a survenit din vina dumneavoasra – de ce nu ati defragmentat diskul mai des?

Pentru a citi urmatoarele 5 stadii ale durerii provocate de picarea unui hard disk plin cu date importante, urmariti-ne si maine pe blog.

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.

Loading...
Sună acum
Adresa