Procesoare de laptop Celeron/ Pentium – performanta mediocra

Sunt ok pentru navigare pe Internet si daca vreti un laptop de bani putini
Puncte slabe: gaming, productivitate slaba, performante reduse pentru editare video

Daca va uitati la cele mai ieftine laptopuri de pe piata, cel mai probabil acestea sunt echipate cu procesoare Celeron sau Pentium. Au si ele rolul lor: sa fie accesibile pentru cei care nu isi permit sa cheltuie prea multi bani pe un laptop sau nici nu sunt interesati de performante prea mari. Sunt ok pentru navigare pe internet, e-mai si productivitate medie. Cipurile Celeron se intalnesc frecvent pe Chromebook-uri, pentru ca sistemul de operare Google nu necesita performante atat de mari ca Windows. Daca vreti sa cumparati un laptop cu sistem de operare Windows atunci, ar trebui sa luati in calcul un model cu procesor Celeron sau Pentium doar daca pretul reprezinta preocuparea dumneavoastra numarul 1.

Procesoarele Celeron au TDP-uri ce variaza de la 4 la 15 W. Celelalte nume ale procesoarelor Celeron care incep cu litera N au 4 pana la 6 W, iar cele a caror denumire se termian cu U au 15W si promit performante ceva mai bune. Durata de viata a bateriilor variaza foarte mult, in functie de capacitatea bateriei sistemului, dar sistemele cu cipuri de 4 sau 6 W tind sa fie mai ieftine si mai durabile.

Mai putin frecvente, dar ceva mai rapide, procesoarele Pentium au TDp-uri ce variaza intre 6 si 15 W, desi cele mai multe sunt fie de 6 fie de 7.5W. Unele laptopuri au procesoare ce permit performante multitasking si au o durata de viata a bateriei de peste 9 ore. Unele laptopuri Celeron sau Pentium sunt dual core, iar altele sunt quad core.

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.