fbpx

Cea mai intalnita problema este racirea ineficienta a componentelor

Reparatii ventilator racireVentilatorul de racire sau coolerul este piesa care capteaza si scoate aerul din laptop. Este deosebit de important ca acesta sa fie intr-o stare buna, curat, fara acumulari de praf care sa ii ingreuneze functionalitatea pentru ca el are rolul general de a asigura racirea pieselor electronice din laptop. Daca ventilatorul de racire necesita reparatii sau trebuie inlocuit va asteptam in service-ul nostru.

Temperatura optima de la procesorul din laptop este asigurata de o serie de ventilatoare si radiatoare amplasate strategic pentru a permite racirea intregului sistem. Primul simptom care ar trebui sa va puna pe ganduri si sa va ofere un indiciu ca este nevoie sa veniti in service, este faptul ca un ventilator defect creste temperatura procesorului.

Ca urmare, procesorul se poate strica la randul sau, pentru ca in final sa existe riscul sa se defecteze si placa de baza. Rezultatul: un laptop nefunctional care are nevoie de interventie de specialitate in service-ul nostru.

Daca va confruntati cu o asemenea problema nu incercati sa folositi metode empirice gasite pe internet sau pe Youtube, mai ales daca nu aveti cunostinte tehnice, experienta si nu stiti exact ce trebuie sa faceti pentru ca riscati sa produceti alte defectiuni mai mari. Pentru reparatia ventilatorului de racire este nevoie sa se desfaca laptopul (se scoate tastatura si se extrag anumite suruburi) si sa se lucreze cu mare atentie cu sculele potrivite.

Daca se acumuleaza praf si impuritati pe canalele de aerisire ale laptopului, sau pe ventilatoarele sau radiatoarele sale, inevitavil la creste temperatura celorlalte componente electronice interne, existand riscul ca acestea sa cedeze. O crestere mult prea mare a temperaturii se va vedea in functionarea necorespunzatoare a componentelor. Puteti observa ca laptopul incepe sa se stinga subit, aparent fara niciun motiv.

Daca observati ca ventilatorul de racire functioneaza la o turatie maxima, cel mai probabil laptopul are o problema cu temperatura si risca sa se supraincalzeasca. In acest caz va recomandam sa veniti cat mai urgent la service pentru a rezolva problema in timp rapid si mai ales pentru a evita defectiuni mai mari.

Cand ajungeti cu o asemenea problema in service-ul nostru, tehnicieni specializati vor desface laptopul si vor verifica toate caile de evacuare. Daca sunt blocate, le vor debloca. Ventilatorul se curata cu atentie pentru a fi indepartate toate impuritatile. Daca ventilatorul de racire este defect si se poate repara, vom face acest lucru. Daca din contra ventilatorul sau radiatorul s-a stricat iremediabil, il vom inlocui cu unul nou perfect functional.

Aceasta problema poate fi rezolvata sau prevenita de catre service-ul nostru astfel :

reparatii ventilator racire laptop

Curatarea de praf a tuturor componentelor laptopului si a fantelor de aerisire
Inlocuirea thermal pad-urilor de pe procesor (CPU) si placa video (GPU)
Inlocuirea pastei termoconductoare
Inlocuirea coolerului/ventilatorului daca acesta este defect

Nu ai timp sa ajungi la Service OnLaptop pentru reparatii ventilator racire laptop ?

intrebare-ajutor  formular-intrebareTrimiteti intrebarea dvs. si va vom raspunde in cel mai scurt timp !

Avantaje reparatii laptop

Durata scurta pentru realizarea reparatiilor
Cel mai bun raport calitate/pret
Folosim aparatura performanta pentru reparatii fiabile si de durata
Garantie pentru orice tip de reparatie executata
Consultanta gratuita
Diagnosticare gratuita in maxim 72 ore(in functie de problema laptop-ului)
Preluare gratuita a echipamentului de la domiciliul clientului (Bucuresti Sector 1, 2, 3, 4, 5, 6)
Folosim numai piese originale
Toate reparatiile sunt testate dupa standardele producatorului

Reparatii de calitate la Service OnLaptop

Reparatii ventilator racire laptop
Reparare sau inlocuire balamale laptop
Reparatii porturi laptop (audio,HDMI, USB etc.)
Inlocuire tastatura, baterie, unitate optica, HDD, memorie laptop
Upgrade laptop
Putem inlocui componente de pe placa de baza
Putem inlocui sau relipi chipsetul placii de baza
Putem repara si inlocui placa de baza a laptopului
Oferim servicii de inlocurie, deparolare si rescriere pentru Bios

Sună acum
Adresa