fbpx

Tastatura clasica versus tastatura Chiclet
5 (100%) 1 vote

O tastatura clasica de laptop are mai multe taste cu marginile usor inclinate si spatiu de doar 1 mm de separare a intre ele. Acest stil de tastatura e aproape o raritate in zilele noastre cand tastaturile au fost atat de modernizate. Acum la moda sunt tastaturile Chiclet sau Island (tip insula).

In general laptopurile Lenovo Thinkpad mai vechi au astfel de tastaturi clasice. Daca o sa cumparati un laptop second hand este posibil sa gasiti la el tastatura clasica.

Principalul beneficiu al tastaturilor clasice este familiaritatea. Acest stil o sa vi se pare mai familiar daca ati folosit un laptop mai vechi. Un alt avantaj este usurinta cu care se inlocuieste tastatura. Tastatura traditionala se afla intr-o tavita, care poate fi complet scoasa din majoritatea laptopurilor si inlocuita dintr-o signura bucata.

Ca si dezavantaj tastaturile clasice tind sa fie mai dificil de curatat.

Pro tastaturi clasice de laptop
– Aspect si simt familiaer, mai ales daca ati folosit pana acum un laptop de generatie mai veche
– Ofera o mai buna experienta de tastare comparativ cu tastaturile Chriclet/ tip insula
– De obicei sunt usor de inlocuit si de reparat.

Contra tastaturi clasice de laptop
– Sunt mai greu de gasit in ziua de azi, pentru ca majoritatea laptopurilor vin acum cu tastatura tip insula.

Chiar si asa, daca aveti un laptop mai vechi cu tastatura clasica ce trebuie reparata sau inlocuita, va asteptam in service. Aici gasim solutii pentru o multime de probleme, aparent nerezolvabile.

Tastatura tip insula

Se mai numeste Chiclet si se caracterizeaza prin varfuri plane si distante mai mari intre taste. Se regaseste pe laptopuri de toate felurile de la modele de gaming pana la modele standard tip office.

Aspectul acesei tastaturi poate fi usor derutant mai ales daca pana acum ati folosit un laptop cu tastatura clasica. Cu toate acestea, pozitiile degetelor nu difera. Daca stiti cum sa tastati pe o tastatura clasica, va fi usor sa treceti la o tastatura Chriclet.

Din punct de vedere stilistic, tasturile Chiclet sunt considerate mai moderne, mai usor de utilizat pe laptopurile ultra-subtiri, pentru ca tastele pot fi apasate cu o miscare sus-jos mai scurta.

Dar nu o sa scapati de praf si murdarie chiar daca folositi un laptop cu tastatura tip insula. Insa este usor de curatat, chiar mai usor decat in cazul tastaturilor clasice.

Pro
– Din punct de vedere al designului functioneaza mai bine cu laptopurile ultra-subtiri
– Sunt mai usor de mentinut curate decat tastaturile traditionale

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.

Sună acum
Adresa