fbpx

Tutorial Windows 10: Cum sa faceti spatiu pe hard disk
5 (100%) 12 votes

Daca nu aveti suficient spatiu pehard disk, urmariti acest tutorial pentru a sterge fisierele si folderele care sunt in plus pe laptopul dumneavoastra cu Windows 10 instalat.

Dispozitivele de stocare devin din ce in ce mai mari si pretul per gigabyte continua sa scada, insa noi continuam sa umplem unitatile de stocare cu tot mai multe imagini si videoclipuri descarcate de pe dispozitivele mobile, toate acestea pe langa numeroasele fisiere descarcate de pe internet. Aceasta problema devine si mai mare daca aveti un laptop cu capacitate de stocare limitata sau un SSD (Solid State Drive), care nu ofera o capacitate atat de mare comparativ cu hard diskurile clasice.

Daca incepeti sa observati ca spatiul disponibil pe hard disk devine din ce in ce mai limitat, primul lucru la care trebuie sa va ganditi nu trebuie sa fie legat de achizitionarea unui noi hard disk pentru a extinde spatiul de stocare. Ceea ce trebuie sa faceti este sa analizati si sa stergeti acele fisiere de care nu aveti cu adevarat nevoie si care ocupa spatiu valoros.

In acest tutorial va aratam cum sa recuperati mai mult spatiu de pe hard disk.

Stergeti fisierele de care nu aveti nevoie

Deseori avem cu totii tendinta de a salva o multime de fisiere, chiar daca nu vom avea nevoie de ele vreodata. Mai mult de atat, unii din noi salvam fisiere in foldere ascunse si nu intelegem cu adevarat spatiul pe care acestea il ocupa pe hard disk.

In Windows 10 putem folosi setarile Store pentru a obtine o imagine de ansamblu asupra modului inc are spatiul este utilizat pe unitatea principala de sistem si pe hard diskurile externe. Dar cel mai important lucru este ca acum putem sa vedem ce foldere ocupa cel mai mult spatiu, ceea ce ne poate ajuta sa identificam si sa decidem mai bine cu privire la fisierele pe care le putem sterge pentru a elibera spatiu pe hard disk.

Iata cum sa gasiti si sa stergeti fisierele temporare:

1. Folositi tasta Windows + tasta I pentru a deschide aplicatia Settings.

2. Click pe System.

3. Click pe Storage.

4. Sub Storage selectati unitatea pe care vreti sa o analizati

5. La Storage usage, puteti vedea ca Windows 10 ordoneaza continutul bazat pe folderele implicite (de exemplu Documents, Pictures, Music etc), aplicatii si jocuri, fisiere de sistem. Puteti vizualiza modul de utilizare a spatiului de stocare. Trebuie doar sa dati click pe numele elementului pentru care doriti mai multe informatii.

6. Daca vreti sa stergeti continutul acestuia, dati click pe butonul de vizualizare pentru a deschide locatia folderului si stergeti fisierele de care nu aveti nevoie.

7. Reveniti la Storage Usage si dati click pe Temporary files. In aceasta sectiune, Windows 10 va afisa diferite tipuri de fisiere temporare pe care doriti sa le stergeti, inclusiv Temporary files, Downloads folder, Recycle bin si multe altele. Dati click pe butonul continutului pe care doriti sa-l stergeti si urmati instructiunile de pe ecran pentru a finaliza stergerea fisierelor.

8. Reveniti la Storage usage (Utilizare spatiu de stocare) si dati click pe Others. Windows 10 foloseste aceasta sectiune pentru a lista toate folderele care nu au putut fi incluse intr-o alta categorie. Identificati ce foldere utilizeaza mai mult spatiu de stocare si dati click pe ele pentru a accesa locatia.

9. Selectati continutul, dati click dreapta si alegeti Delete pentru a sterge fisierele si folderele.

Urmariti-ne pe blog pentru a afla si alte metode prin care puteti elibera spatiu valoros de pe hard disk.

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.

Sună acum
Adresa