Am scapat laptopul din mana. Se mai poate repara?

Am scapat laptopul din mana. Se mai poate repara?

Am scapat laptopul din mana. Se poate repara? Da. In functie de gravitatea impactului si de problemele survenite, la noi in service veti gasi solutiile necesare pentru a va recupera laptopul.

 

Uneori utilizatorul poate sa scape laptopul din mana fara ca acesta sa sufere defectiuni majore. Dar exista si cazuri cand defectele nu se observa imediat, ci dupa mai multe zile.

Avand in vedere ca aproape trei sferturi dintre adulti detin un laptop, probabil ca v-ati confruntat (sau va confruntati) cu oroarea unui laptop scapat in cele din urma.

 

1.Am scapat laptopul din mana si am Carcasa sparta

 

Daca ati scapat laptopul pe un colt sau pe o margine, cel mai probabil puteti vedea fisuri in aceste zone. Acestea sunt cele mai evidente semne de defectiune. Daca laptopul are carcasa crapata sau fisurata in urma unei cazaturi va puteti da imediat seama ca impactul a fost destul de puternic (probabil l-ati scapat de la o inaltime mai mare).

 

Am scapat laptopul din mana. Se mai poate repara

 

In aceasta situatie pot exista si alte defectiuni pe care nu le vedeti imediat. Pentru a verifica daca laptopul prezinta si alte defectiuni, va recomandam sa veniti in service unde vom efectua teste suplimentare pentru a confirma sau infirma acest lucru.

 

 

2.Am scapat laptopul din mana si Hard disk-ul face un zgomot ciudat sau nu se mai incarca windows-ul

 

Daca laptopul era pornit atunci cand l-ati scapat sau era in hibernare, din pacate si cea mai mica lovitura poate duce la defectarea hard diskului. Daca incercati sa porniti Windows-ul este posibil sa nu reusiti, sa vedeti mesaje de eroare, sa observati ca laptopul se blocheaza sau ca ruleaza incredibil de lent. Acestea toate sunt simptome ale unui hard disk defect. Daca inca puteti accesa datele de pe hard disk, faceti o copie cat mai repede posibil. Daca insa laptopul era oprit atunci cand l-ati scapat, cel mai probabil hard diskul a scapat.

Va recomandam sa acordati atentie oricaror sunete ciudate pe care le puteti auzi provenind de la laptop. Observati vreun click sau bazait? Laptopul va spune ca este ranit.

 

3.Am scapat laptopul din mana si Displayul este spart sau afiseaza decat pe jumatate

Verificati displayul. Daca observati orice fisuri, linii sau bare orizontale sau verticale, scurgeri ca de cerneala atunci displayul s-a defectat in urma impactului. Din pacate un astfel de ecran de laptop nu se poate repara, dar se poate inlocui in service. Pentru ca riscati sa provocati daune mai mari in timpul inlocuirii ecranului, este de preferat sa veniti in service-ul nostru pentru a va asigura ca totul se intampla exact asa cum trebuie.

 

Am scapat laptopul din mana. Se mai poate repara

 

4.Am scapat laptopul din mana si conectorul de alimentare este rupt si laptop-ul nu se mai incarca sau a facut scurt

 

Daca ati scapat laptopul din mana in timp ce se afla la incarcare, exista riscul ca mufa de alimentare sa se fi rupt sau sa se fi strambat. In aceasta situatie o sa vedeti ca laptopul nu mai incarca bateria sau ca functioneaza doar conectat la priza. Daca mufa jack se incinge prea mult, probabil conectorul este defect.

 

Am scapat laptopul din mana. Se mai poate repara

 

5.Am scapat laptopul din mana si este posibil sa am placa de baza defecta, laptopul nu mai porneste deloc, nu se mai incarca, nu se aprinde nici un led

 

Presupunand ca ati verificat toate lucrurile de mai sus si laptopul nu mai porneste, atunci probabil ca placa de baza a fost afectata. In timpul unui impact placa de baza se poate defecta foarte usor si va avea nevoie de reparatie sau inlocuire.

 

Ati scapat laptopul din brate si acum aveti probleme cu el. La noi gasiti rezolvare! Va asteptam!

 

Cum sa preveniti caderea unui laptop

 

Acum, ce puteti face pentru a preveni acest tip de accidente sau cel putin pentru a le usura efectele? Iata cateva sfaturi:

 

    Cumparati o husa sau un rucsac. Husa poate amortiza laptopul daca se intampla sa-l scapati in timp ce il transportati. Mai mult, transportati-va laptopul intr-un rucsac, care ofera si mai multa amortizare.

    Adaugati un protector de ecran. Aplicarea unui strat subtire de plastic specializat (sau chiar sticla) pe ecranul laptopului poate ajuta la protejarea acestuia de deteriorare. In plus, unii protectori pot pastra datele in siguranta si pot reduce oboseala ochilor.

    Incercati sa nu puneti laptopul in locuri unde ar putea cadea, cum ar fi pe marginea unui birou, a unei mese sau a unui blat.Produse recomandate