CES 2019 – noutatile anului

CES 2019 – noutatile anului

In Las Vegas s-a deschis cel mai mare targ de tehnologie. De la televizoarele viitorului, pana la casa inteligenta, conectata la Internet si smartphone-ul care se pliaza, pe toate le gasim acolo.

Withings BPM Core

Este cel mai performant dispozitiv pentru masurarea tensiunii arteriale. Poate masura tensiunea,  in plus are un mini-stetoscop digital cu 2 senzori, unul ce se aplica pe piept si unul ce poate fi atins, inregistrand astfel o electrocardiograma. Acesta va fi capabil sa detecteze bataile neregulate ale inimii, precum si afectiuni cardiace valvulare, cu precizie medicala (momentan se asteapta aprobarea de catre FDA). Pentru public urmeaza sa fie lansat in primavara acestui an, la un pret de aproximativ 250$.

Cand vedeti Mui din departare, arata doar ca un panou din lemn slefuit. Dar glisati degetele peste el si izbucneste la viata cu lumina stralucitoare. Mui este un controler inteligent - utilizati-l pentru a regla luminile si termostatul, pentru a porni muzica sau pentru a afisa vremea. Nu mai interactionati cu el si redevine un panou de lemn neutru (si frumos). Mult mai bun decat orice alt ecran din casa ta.

Royole FlexPai

Tableta cu ecran flexibil de 7.8 inchi. Ce-i drept, ecranul flexeaza în exterior, nu la interior, cum ar fi logic, iar raza curbei de pliere nu este tocmai mica. Parca ar fi un portofel imens. Chiar daca nu este subtirica sau compacta, ramane totusi prima aparitie a unui echipament cu ecran flexibil disponibil comercial.

Ecran de 7.8 inchi cu aspect 4:3 si rezolutie de 1920×1440 pixeli

Cand ecranul este pliat se împarte în alte trei – primul 16:9/810×1440 pixeli, al doilea de 18:9/720×1440 pixeli si pe muchie unul cu 21:6/390×1440 pixeli

Partea de pe muchie permite afisarea notificarilor

Are doua camere, una de 20Mpix si o alta de 16Mpix