Cum afli parola Wi-Fi la care esti conectat daca ati uitat-o

Cum afli parola Wi-Fi la care esti conectat daca ati uitat-o

Daca nu reusiti sa va amintiti parola pentru o retea Wi-Fi, aceasta poate fi o experienta frustranta. Din fericire, exista cateva modalitati rapide de a dezvalui succesiunea de litere, numere si caractere speciale.

Va vom arata cum sa gasiti parola Wi-Fi utilizand un alt PC cu Windows sau routerul insusi.

Utilizarea unui PC sau a unui laptop cu Windows pentru a descoperi parola

Daca aveti un alt PC cu Windows 10 inregistrat in retea, atunci exista o modalitate usoara de a gasi parola.

1. Deschideti meniul Start, faceti click pe pictograma Settings (cea care arata ca o roata dintata) in coltul din stanga jos al ecranului, apoi in pagina urmatoare selectati Network & Security (Retea si securitate).

Cum afli parola Wi-Fi la care esti conectat daca ati uitat-oCum afli parola Wi-Fi la care esti conectat daca ati uitat-o.

2. Faceti click pe rubrica Status din coloana din stanga, apoi in panoul principal va trebui sa derulati in jos pana cand veti vedea optiunea pentru Network and Sharing Centre. Faceti click pe aceasta.

Cum afli parola Wi-Fi la care esti conectat daca ati uitat-oCum afli parola Wi-Fi la care esti conectat daca ati uitat-o.

3. Veti ajunge pe pagina Control Panel care afiseaza conexiunile de retea active, pentru a va putea gasi reteaua Wi-Fi si faceti click pe link-ul afisat langa Connections: care va deschide o caseta de dialog cu mai multe detalii.

Cum afli parola Wi-Fi la care esti conectat daca ati uitat-oCum afli parola Wi-Fi la care esti conectat daca ati uitat-o

4. Dati click pe casuta marcata Wireless Properties, apoi selectati fila Security.

Cum afli parola Wi-Fi la care esti conectat daca ati uitat-oCum afli parola Wi-Fi la care esti conectat daca ati uitat-o.

5. Veti observa ca in campul Network security key nu apare scris nimic, bifati Show characters de sub acest camp pentru a vedea parola.

Cum afli parola Wi-Fi la care esti conectat daca ati uitat-oCum afli parola Wi-Fi la care esti conectat daca ati uitat-o[

Folosirea routerului pentru a afla parola

Daca aveti acces la router, atunci acesta este probabil cel mai simplu mod de a afla parola.

  1. Priviti in exteriorul dispozitivului un autocolant care afiseaza campuri marcate cu SSID (acesta este numele retelei dvs.) si cheia wireless (parola). Evident, aceasta din urma este informatia pe care o cautati.

2. Daca ati modificat parola originala, atunci acest lucru nu va functiona, dar puteti totusi sa accesati routerul prin intermediul portalului web.

3. Accesul la interfata web a routerului este simplu, asa ca va vom indruma.

4. Pentru a accesa aceste setari, trebuie sa cunoasteti adresa IP a routerului. Puteti gasi adresa IP utilizand ipconfig, apoi conectati-va.

5. Toate routerele sunt dotate cu Wi-Fi activat si securizat. De regula veti gasi parola Wi-Fi pe o eticheta lipita pe router si poate chiar sa fie notate numele de utilizator, parola si adresa IP implicita.

Este mai dificil pentru routerele mai vechi, mai ales daca cineva a schimbat adresa IP, parola sau pur si simplu ati uitat detaliile.

6. Daca nu puteti accesa routerul prin Wi-Fi, conectati un cablu Ethernet intre router si PC sau laptop.

Cum sa aflati IP-ul routerului

  1. Mai intai, apelati la un prompt de comanda prin apasarea simultana a tastelor Windows si "R" si tastati "cmd" apoi apasati Enter.

2. In fereastra tip "ipconfig" si apasati pe Enter. Veti vedea o lista a adaptoarelor de retea din PC. Consultati informatiile pentru a gasi numarul de langa Default gateway. Aceasta este adresa IP a routerului.

Cum afli parola Wi-Fi la care esti conectat daca ati uitat-oCum afli parola Wi-Fi la care esti conectat daca ati uitat-o

3. Acum, deschideti un browser web si introduceti numarul implicit de gateway - in acest caz 192.168.3.1 - in bara de adrese, apoi apasati Enter. Nu adaugati http: // inainte de adresa IP.

Cum afli parola Wi-Fi la care esti conectat daca ati uitat-oCum afli parola Wi-Fi la care esti conectat daca ati uitat-o

4. Acum ar trebui sa va apara fereastra de conectare la router, unde va puteti autentifica si modifica setarile.

5. Daca nu vedeti ecranul de conectare, ar putea fi faptul ca adresa IP a gateway-ului a fost introdusa manual in setarile adaptorului de retea.

6. Pentru a verifica, deschideti Control Panel si cautati "network". Faceti click pe View Network Connections din submeniul Network and Sharing Center.

7. Faceti click dreapta pe adaptorul pe care il utilizati pentru a va conecta la internet (de obicei, cel wireless sau Ethernet pentru un PC) si alegeti Properties.

8. Apoi defilati lista in jos pentru a gasi IPV 4. Faceti click pe ea si apoi faceti clic pe butonul Properties.

9. Asigurati-va ca ati selectat Obtain an IP address automatically si de asemenea Obtain DNS server address automatically.

10. Acum repetati pasii anteriori pentru a vedea daca acest lucru a rezolvat problema.

Resetati numele de utilizator si parola routerului

Daca ati uitat numele de utilizator si parola routerului, va trebui sa il resetati la setarile din fabrica. Acest lucru se realizeaza de obicei prin apasarea unui buton sau prin introducerea unui ac ascutit in orificiul de resetare.

Nota: Inainte de a face acest lucru, retineti ca veti pierde toate setarile pe care le-ati efectuat si ca va trebui sa reintroduceti numele de utilizator si parola de conectare la retea daca nu aveti o copie de rezerva. Nu este insa o problema majora daca aveti aceste detalii la indemana.

Verificati manualul pentru a afla cat timp trebuie apasat butonul pentru a-l reseta. Router-ul va trebui sa fie conectat la retea si activat pentru ca acest lucru sa functioneze.

Dupa resetarea routerului, puteti urma pasii anteriori pentru a va conecta la interfata de gestionare a routerului.

Daca motivul pentru care ati accesat setarile routerului a fost sa configurati o retea Wi-Fi, puteti face acest lucru acum.

Daca este posibil, alegeti mai degraba securitate WPA2 decat WEP.

In timp ce sunteti aici, modificati parola pentru interfata routerului pentru a impiedica accesul altor persoane la setarile routerului.

Puneti o eticheta pe router astfel incat sa nu uitati adresa IP, parola Wi-Fi si numele de utilizator si parola routerului.

Cum afli parola Wi-Fi la care esti conectat daca ati uitat-o Cum afli parola Wi-Fi la care esti conectat daca ati uitat-o