Cum sa conectati un monitor la un laptop?

Cum sa conectati un monitor la un laptop?

Daca vreti sa urmariti un film de pe laptop pe un ecran mai mare ati putea conecta un monitor. In plus puteti face multe operatiuni pe doua displayuri concomitent: sa navigati pe internet, sa realizati anumite sarcini, sa urmariti filmulete etc. Iata cum sa faceti acest lucru.

In primul rand trebuie sa spunem ca laptopurile moderne sunt prevazute cu cel putin un port de conectare a unui monitor externe: HDMI, VGA, DVI sau Display Port. Pentru altele s-ar putea sa aveti nevoie de un adaptor care nu este inclus in pretul de cumparare.

Cum sa conectati un monitor la un laptop? Cel mai simplu mod

1. Gasiti un port de conexiune liber pe laptop.

Asigurati-va ca aveti un cablu potrivit care sa se potriveasca la celalalt capat in monitor. Conectati cablul si laptopul ar trebui sa detecteze automat noul monitor.

2. Dati click pe Start, Settings si System.

Aici veti gasi meniul Display si veti putea accesa setarile de orientare, dimensiune si luminozitate.

3. Puteti avea mai multe configuratii pentru cele doua ecrane.

- Duplicat: Al doilea moitor reflecta monitorul principal. - Extins: Desktopul PC-ului este extins pe cele doua displayuri si va permite sa aveti un desktop ce se intinde pe ambele displayuri - Afisati numai primul sau al doilea: Un singur display va afisa (dati click pe Identify pentru a afla numerele aferente).

4. Reglati rezolutia pentru fiecare display pentru a imbunatati calitatea textului si a videoclipurilor afisate.

Din meniul Display, selectati Advanced display settings. Folositi caseta derulanta pentru a ajusta rezolutia displayului. Este bine sa folositi rezolutia recomandata de Windows.