Cum să opriți lansarea aplicațiilor la pornirea Mac-ului

Cum să opriți lansarea aplicațiilor la pornirea Mac-ului

Când pornește Mac-ul tău, ești bombardat cu o serie de programe pe care nu le-ai deschis și pe care nu le folosești în mod regulat? Aplicațiile de pornire sunt convenabile (atunci când aveți nevoie de ele), dar funcționalitatea este prea des abuzată de dezvoltatorii care doresc cu disperare să le folosiți produsul.

 

Aceste aplicații pot consuma memorie prețioasă și pot încetini computerul. Mai rău este că mulți îngreunează chiar și închiderea lor. Vestea bună este că poți riposta. Iată câteva modalități de a prelua controlul asupra aplicațiilor de pornire în macOS.

 

1.Dezactivați temporar aplicațiile de pornire

 

Nu doriți să așteptați, dar nu sunteți pregătit să dezactivați definitiv totul? Puteți dezactiva temporar aplicațiile de pornire. Introduceți informațiile de conectare așa cum ați proceda în mod normal, dar țineți apăsată tasta Shift de pe tastatură înainte de a da click pe Login. Continuați să țineți apăsat până când apare Dock-ul, iar aplicațiile de pornire nu se vor încărca în acel moment.

 

2.Dezactivați aplicațiile de pornire

 

Cum să opriți lansarea aplicațiilor la pornirea Mac-ului

 

Cel mai simplu mod de a dezactiva lansarea unei aplicații la pornire este din Dock. Control-click pe aplicație și plasați cursorul peste Opțiuni din meniu. Aplicațiile care sunt setate să se deschidă automat vor avea o bifă lângă Deschidere la conectare. Faceți click pe acea opțiune pentru a o debifa și a o dezactiva de la deschidere.

 

3.Ștergeți elementele de conectare

 

Cum să opriți lansarea aplicațiilor la pornirea Mac-ului

 

Totuși, în loc să căutați fiecare aplicație, puteți face totul dintr-un singur loc din meniul de elemente de conectare al profilului dvs. de utilizator. În macOS Ventura și versiuni ulterioare, accesați Setări sistem > General > Elemente de conectare. Pentru cei cu sisteme mai vechi, accesați Preferințe de sistem > Utilizatori și grupuri > Elemente de conectare. Aici, veți vedea o listă de aplicații setate să se lanseze la pornire. Puteți elimina orice element din listă dacă îl evidențiați, apoi faceți click pe butonul minus.

 

Cum să opriți lansarea aplicațiilor la pornirea Mac-ului

 

Pe sistemele de operare mai vechi, anumite aplicații pot fi setate să se lanseze la pornire fără a apărea neapărat pe ecran. Acest lucru asigură că programul nu vă va împiedica, dar va fi gata de utilizare atunci când este necesar. Doar bifați  caseta Ascunde  de lângă fiecare aplicație listată. Sistemele mai noi oferă mai puțin control, dar puteți dezactiva în continuare anumite aplicații în secțiunea Permite în fundal.

 

4.Eliminați daemonii și agenții de lansare

 

Cum să opriți lansarea aplicațiilor la pornirea Mac-ului

 

Dacă încă mai aveți anumite programe deschise când porniți Mac-ul, este probabil din cauza lansării demonilor și agenților ascunși în bibliotecile dvs. Aceste fișiere sunt ascunse în locuri în care nu veți căuta în mod normal și îi spune computerului să lanseze programe independent de elementele obișnuite de pornire. Ele pot fi folosite chiar și în scopuri nefaste.

 

Le puteți găsi în mai multe locuri. Deschideți unitatea de disc în Finder (de obicei se numește Macintosh HD în mod implicit), apoi deschideți Biblioteca și căutați folderele numite LaunchAgents și LaunchDeamons. Ele pot fi, de asemenea, stocate separat în fișierele ascunse ale computerului dvs.. Deschideți Finder, faceți click pe Go și țineți apăsată tasta Opțiune. Selectați folderul Library care apare și căutați din nou folderele LaunchAgents și LaunchDeamons.

 

În aceste foldere se află fișiere.plist care pot fi conectate la un anumit program sau serviciu. Dacă vedeți un nume de fișier care se potrivește cu un program care continuă să se lanseze la pornire, îl puteți șterge. Acest lucru va opri programul să spună macOS că trebuie lansat. De asemenea, puteți găsi fișiere care se potrivesc cu programe care nu mai sunt instalate; acestea pot fi, de asemenea, îndepărtate.