Cum să utilizați diferite imagini de fundal pentru fiecare monitor în Windows 10 și 11

Cum să utilizați diferite imagini de fundal pentru fiecare monitor în Windows 10 și 11

De ce să vă limitați la un fundal pentru desktop când utilizați două sau mai multe monitoare?

 

  • Setați imagini de fundal diferite pentru fiecare monitor în Windows 10 și 11 pentru estetică, productivitate și creativitate.

  • Utilizați setările pentru a alege și personaliza cu ușurință imaginile de fundal pentru fiecare monitor în mod individual.

  • Activați funcția de prezentare de diapozitive pentru a parcurge automat o colecție de imagini de fundal personalizate pe fiecare monitor.

 

Cu o configurație cu două monitoare, poate doriți să setați imagini de fundal diferite pentru fiecare afișaj pentru estetică, productivitate, creativitate, prezentare de artă și multe altele. Din fericire, Windows 10 și 11 vă permit să personalizați individual fundalurile fiecărui ecran și este foarte ușor de realizat.

 

Cum să utilizați imagini de fundal separate pe diferite monitoare în Windows 11

 

Windows 11 oferă câteva imagini preinstalate pentru a seta ca fundal pentru desktop. Dacă preferați un fundal personalizat, puteți utiliza o imagine salvată sau puteți descărca imagini de înaltă rezoluție de pe internet și puteți seta fundal diferit pentru fiecare monitor.

 

Pentru a personaliza ce imagini de fundal apar pe ce monitor:

 

Apăsați pe Win + I pentru a deschide Setări .

Deschideți fila Personalizare, apoi faceți click pe Fundal (Background) în panoul din dreapta.

Asigurați-vă că meniul derulant Personalizare background este setat la Imagine.

 

Cum să utilizați diferite imagini de fundal pentru fiecare monitor în Windows 10 și 11

 

Faceți click pe Răsfoire fotografii și alegeți imaginea pe care doriți să o setați ca fundal pentru desktop. Repetați pașii pentru a adăuga mai multe fotografii.

Acum faceți click dreapta pe imaginea pe care doriți să o setați ca fundal pentru monitorul principal și alegeți Setare pentru desktop > Desktop 1. În mod similar, faceți click dreapta pe alt fundal și selectați Set pentru desktop > Desktop 2. Repetați pașii pentru toate monitoarele dvs.

 

Cum să utilizați diferite imagini de fundal pentru fiecare monitor în Windows 10 și 11

 

Alternativ, puteți configura și seta o prezentare de imagini de fundal în Windows 11 pentru a seta automat diferite imagini de fundal pe diferite monitoare. Pentru a face acest lucru, selectați meniul drop-down Personalizați fundalul și alegeți Slideshow. Apoi, faceți click pe Răsfoire și selectați folderul album de imagini în care sunt salvate imaginile de fundal de pe desktop.

 

Odată terminat, Windows va parcurge în mod regulat imaginile din folder ca o prezentare de diapozitive, la Schimbați imaginea la fiecare interval pe care îl alegeți.

 

Cum să setați un fundal de desktop diferit pentru fiecare monitor în Windows 10

 

La fel ca Windows 11, puteți seta diferite fundaluri desktop pentru diferite monitoare în Windows 10:

 

Apăsați pe Win + I pentru a deschide Setări.

Deschideți Personalizare , apoi faceți click pe fila Fundal (Background).

Faceți click pe meniul drop-down Fundal și alegeți Imagine.

Faceți click pe Răsfoire și alegeți imaginea pe care doriți să o setați ca fundal pentru desktop.

Faceți click dreapta pe imaginea pe care doriți să o aplicați pe afișajul principal și selectați Set for monitor 1. În mod similar, faceți click dreapta pe altă imagine și alegeți Set for monitor 2. Repetați pașii dacă aveți mai mult de două monitoare

 

Cum să utilizați diferite imagini de fundal pentru fiecare monitor în Windows 10 și 11

 

Acum, fiecare monitor din configurația dvs. ar trebui să aibă un fundal diferit. Dacă preferați, alegeți opțiunea Fundal prezentare pentru a permite Windows să seteze un nou fundal pentru desktop din albumul de imagini specificat la intervale regulate.

 

Cum să setați diferite fundaluri de desktop pe diferite monitoare utilizând panoul de control

 

Puteți utiliza meniul clasic de personalizare și aspect al panoului de control pentru a seta un fundal de desktop pentru monitoarele dvs. Acest lucru este util și pentru setarea imaginii de fundal pe un computer Windows neactivat.

 

Apăsați pe Win + R pentru a deschide Run.

Copiați și inserați următoarea comandă și faceți click pe OK.

 

shell:::{ED834ED6-4B5A-4bfe-8F11-A626DCB6A921} -Microsoft.Personalization\pageWallpaper

 

În Panoul de control, faceți click pe meniul drop-down Locație imagine și alegeți Fundaluri desktop Windows.

Puteți utiliza imaginile existente sau faceți click pe Răsfoire pentru a importa imagini de fundal personalizate pe desktop.

Faceți click dreapta pe o imagine și alegeți Setare pentru monitorul 1 sau Setare pentru monitorul 2 pentru a aplica fundalul desktopului pe oricare dintre afișajele dvs.

 

Cum să utilizați diferite imagini de fundal pentru fiecare monitor în Windows 10 și 11

 

Pentru a crea o prezentare de diapozitive, trageți cursorul pentru a evidenția toate imaginile pe care doriți să le utilizați, faceți click dreapta pe orice imagine și alegeți Setare ca prezentare de diapozitive .

 

Cum să utilizați diferite imagini de fundal pentru fiecare monitor în Windows 10 și 11

 

Așa folosiți imagini de fundal diferite pentru fiecare monitor în Windows 10 și 11. Pentru a preveni ca fundalul să nu devină învechit, luați în considerare activarea funcției de prezentare de diapozitive pentru a permite Windows să seteze automat noi imagini de fundal pentru desktop din albumul dvs. de imagini organizat la fiecare oră, zi sau câteva minute.